O-STA

Z Mobitelovo ponudbo do cenejšega gostovanja


Ljubljana, 4. april 2011 - Mobitel je predstavil nove pakete, ki omogočajo zakup klicev in sporočil SMS pri uporabi mobilnih storitev v tujini. Z njimi si lahko Mobitelovi naročniki znižajo stroške gostovanja v omrežjih operaterjev EU in Balkana. Zakupljene količine veljajo ne glede na operaterja ali državo, kamor kličejo oz. pošiljajo SMS-sporočila.

Mobitel je uvedel uporabnikom prijazne pakete, ki omogočajo cenovno ugodno komunikacijo med gostovanjem v omrežjih tujih operaterjev EU in določenih držav Balkana. Tako lahko sedaj Mobitelovi naročniki zakupijo določene količine klicev in sporočil SMS ter si na ta način znižajo stroške gostovanja. Omenjene novosti bodo veseli predvsem uporabniki, ki veliko časa preživijo v tujini.

Pri gostovanju v državah EU imajo Mobitelovi naročniki z izbiro "Ura pogovorov - EU" na voljo 60 minut dohodnih in odhodnih klicev, s paketom "100 sporočil - EU" pa 100 sporočil SMS. Zakupljene količine klicev in poslanih SMS-sporočil veljajo iz omrežij vseh mobilnih operaterjev območja EU v katerokoli državo sveta, ne le v Slovenijo, in sicer tako v mobilna kot stacionarna omrežja.

Pri gostovanju v določenih državah Balkana pa lahko uporabniki z izbiro "Ura pogovorov - Balkan" zakupijo 60 minut dohodnih in odhodnih klicev oz. z izbiro "100 sporočil - Balkan" 100 SMS-sporočil. Paketa za države Balkana veljata v omrežjih vseh mobilnih operaterjev v državah: Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Črna gora, Kosovo, Makedonija ter Srbija. Pri tem ni pomembno, v kateri državi ali omrežju se klicana številka nahaja.

Naročniki omenjene pakete naročijo z obrazcem Naročilo dodatnih storitev ali uredijo v najbližjem Mobitelovem centru.

Več informacij o novi Mobitelovi ponudbi je na voljo na spletnem mestu www.mobitel.si.