O-STA

Sintalovi varnostniki ujeli vlomilca v velenjski Lidl

Sintalovi varnostniki so malo po polnoci ujeli enega od dveh zamaskiranih vlomilcev v velenjski Lidl - Po "filmskem" zasledovanju vlomilec padel s strehe - Drugi vlomilec pobegnil

(Velenje, 2. maj 2011) Sintalovi varnostniki so v noci z nedelje, 1. maja, na ponedeljek, 2. maja, po "filmskem" pregonu ujeli enega od dveh zamaskiranih vlomilcev v velenjski Lidl.

Drugi vlomilec je sicer v zavetju noci pobegnil, nepridiprava, ki sta se na podvig ocitno

dobro pripravila, sta v pisarni poslovodje iskala denar.

Iz varnostno nadzornega centra Sintala so svojega interventa okoli 1. ure zjutraj obvestili, da se je na Lidlovem objektu sprožil alarm. Ob prihodu je Sintalov intervent na zadnji strani objekta opazil dve zamaskirani osebi, ki sta se pognali v beg v smeri ograje podjetja Gorenje. Tam je srecal policiste, ki so prav tako že prišli. Po kratkem dogovoru, kako ju bodo prestregli, se je Sintalov intervent odpravil proti reki Paki in vzdolž Partizanske ceste opazil, kako iskani vlomilec pri tamkajšnji bencinski crpalki precka cestišce.

Pri bližnjem gostišcu je vlomilec skocil na zabojnik ter splezal na streho skladišca embalaž. Tam mu je spodrsnilo in je padel s strehe ter se po strmem pobocju pognal v beg, vendar se je spotaknil, kar je bilo dovolj, da ga je Sintalov intervent ujel. Medtem sta prišla tudi policista in vlomilca vklenila.

Po ogledu se je izkazalo, da sta vlomilca, ki jima ocitno ni bil mar praznik dela, najprej na Lidlovem objektu odstranila železne rešetke, z macolo razbila steklo ter se skozi okno jedilnice po hodniku odpravila do pisarne poslovodje. Vrata sta razbila z macolo, prav tako tudi vrata trezorja, kjer sta iskala denar. No, medtem se je v Sintalovem varnostno nadzornem centru že sprožil alarm.

Jana Zakrajšek,

Koncern Sintal

Kontakt in podrobnejše informacije:

Jana Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 15

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 31 725 000

mail: jana.zakrajsek@sintal.si ali uprava@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si