O-STA

Začetek tekmovanja za "Naj kopališče" 2011

V okviru podjetja Alpe Adria Media Marketing se je maja začel izbor "Naj kopališče". Ta bo do konca septembra potekal že 21. leto zapored. Nova sezona prinaša tudi nekatere novosti.

Radijska oddaja "Dobro jutro, Slovenija" pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing je z izborom "Naj kopališče" stalnica slovenskega turizma že več kot dve desetletji. "Sledili smo spremembam v turizmu, spremljali razvoj in v zadnjih letih ugotavljamo, da so ljudje, gostje, vse zahtevnejši. Iščejo informacije in reference ter se šele nato dokončno odločijo za obisk turističnih destinacij," je povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing in dodala, da omenjene ugotovitve potrjuje obisk turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si in število glasov, ki jih v uredništvu prejmejo v okviru poletnega izbora najbolj priljubljenih slovenskih kopališč. Slednja iz leta v leto napredujejo, se odzivajo na potrebe in želje obiskovalcev ter posledično uvajajo novosti. "Tudi v našem uredništvu skrbno opazujemo trg. Zato smo ob začetku letošnje akcije uvedli spremembe v kategorizaciji posameznih kopališč. Nespremenjene so kategorije: velika termalna, naravna kopališča in območja kopalnih voda, nove pa so: ločeni kategoriji srednja in mala termalna kopališča, pokrita kopališča (v to sodijo tudi vodni parki) in letna kopališča," je še o novostih dejala Bohova.

Izbor najbolj priljubljenih slovenskih kopališč za sezono 2011 se je začel maja in bo potekal do konca septembra. Tako kot v preteklih dvajsetih letih ga bodo tudi letos spremljala radijska oglašanja na 10-ih radijskih postajah, in sicer vsak četrtek ter soboto. V njih s pomočjo gostov ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" predstavi posamezno kopališče, njegove posebnosti, novosti in ponudbo. Navedeno pa je nato zapisano tudi v reportažah opremljenih s fotografijami.

Naj kopališča v navedenih sedmih kategorijah bodo sicer tudi letos izbrali obiskovalci. Ti lahko glasove oddajo na turistično informativni spletni strani www.dj-slovenija.si.