O-STA

Prvi dan NT konference 2011 v znamenju Poslovnega dne

· Microsoftva NT konferenca 2011 poteka od 23. do 25. maja pod sloganom "Poletimo v prihodnost"

· Prvi dan zaznamujejo Poslovni dan, poseben sklop vsebin za vodilne v podjetjih ter poglobljeni seminarji za IT strokovnjake in razvijalce

Danes se je v Portorožu začela Microsoftova NT konferenca 2011, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. Slovenske razvijalce, IT-strokovnjake in poslovne odločevalce bo že 16. leto seznanila z najnovejšimi informacijskimi tehnologijami, izdelki in storitvami. Prvi dan konference zaznamuje Poslovni dan, namenjen vodilnim iz slovenskih podjetij, hkrati pa potekajo tudi poglobljeni seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce. Osrednja tema letošnje prireditve, ki poteka pod sloganom "Poletimo v prihodnost", je računalništvo v oblaku, poseben poudarek pa bo na izkušnjah z uvedbo in uporabo tovrstnih rešitev v slovenskih organizacijah.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta:

"S posebnim poslovnim sklopom na NT konferenci želimo podjetjem pomagati do uspeha. Prepričani smo, da je zato treba vodilnim kadrom predstaviti ključne tehnološke spremembe in prednosti, ki jih prinašajo, informatike pa seznaniti s poslovnim modelom, procesi, strategijo in kulturo podjetja. Tehnologije namreč niso le sredstvo, danes so dobesedno vtkane v vse niti poslovanja, zato imajo odločitve o naložbah v informacijske tehnologije danes strateški pomen."

Microsoftova NT konferenca 2011

Spletna stran www.ntk.si

NT konferenca na Facebooku

N ca na Twitterju

Microsoft T konferen na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Slovenski Microsoft na Facebooku in Twitterju

Microsoft News Center

Poslovni dan na Microsoftovi NT konferenci 2011

Letošnja NT konferenca namenja velik poudarek poslovnim vsebinam, ki bodo tehnologijo približale poslovnežem, poslovne vsebine pa inženirjem. V ponedeljek, prvi dan konference, zato poteka poseben sklop predavanj, poimenovan Poslovni dan. Namenjen je predvsem vodilnim v malih in srednjih podjetjih ter je obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti podjetja.

Nenad Savič iz podjetja Unikatum je udeležencem Poslovnega dne tako že predstavil model odličnosti v poslovanju EFQM, mednarodno primerljivo merilo za poenoteno vrednotenje doseženih poslovnih rezultatov in prepoznavanje neizkoriščenih potencialov podjetja. Z njegovo uporabo lahko organizacija iz devetih različnih zornih kotov pregleda preteklo delovanje in dosežene rezultate, pa tudi primernost delovanja glede na zastavljene poslovne cilje. Samostojni strateški svetovalec Boštjan Ložar je prikazal, kaj je poslovni model in kateri poslovni modeli so glede na trenutne gospodarske razmere najprimernejši za slovenska podjetja. Matjaž Čadež iz podjetja Halcom je nadaljeval z orisom Halcomovega pristopa k zagotavljanju dolgoročne uspešnosti in s predstavitvijo reorganizacije podjetja, izvedene leta 2010.

V nadaljevanju Poslovnega dne bo svoje poslovanje predstavila tudi slovenska podružnica Microsofta. Rok Palčič, vodja poslovanja, bo s svojimi sodelavci prikazal posamezna orodja, ki jih slovenski Microsoft uporablja za dobro vodenje poslovanja, kot so rešitve za podporo poslovanju, za načrtovanje finančnih, prodajnih in marketinških proračunov, upravljanje prodaje in prodajnih procesov ter druge.

Sledilo bo predavanje Aarona Marka iz družbe Gustav Käser Training International, ki bo udežence seznanil, kako druge učinkovito prepričati o spremembah. Poslovni dan se bo zaključil s predavanjem "Prestavite na poslovanje 2.0", na katerem bo Tomaž Valjavec iz Microsofta Slovenja s partnerji CRMT, eVision in MARG predstavil nove rešitve, ki jih danes lahko podjetja uporabijo pri podpori svojemu poslovanju. Predstavljeni bodo glavni trendi v IT-panogi in spremembe, ki jih prinašajo za poslovanje.

Poglobljene tehnične vsebine in večerna otvoritev

V Portorožu pa danes niso zgolj poslovni odločevalci, saj hkrati potekajo tudi poglobljeni seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce, ki se bodo lahko temeljito seznanili s podrobnostmi najnovejših tehnologij, izdelkov in storitev, ki bodo oblikovale informacijsko prihodnost. V večernih urah bo v portoroškem Avditoriju potekala tudi slavnostna otvoritev NT konference.

Predstavitve slovenskih podjetij

Na NT konferenci 2011 sodelujejo številni partnerji in sponzorji. Partner konference je Skupina Telekom Slovenije, sponzorja distributerja sta Repro MS in Diss, zlata sponzorja pa Canon in Lenovo. Med zlatimi, srebrnimi in bronastimi sponzorji ter razstavljavci pa se bo na NT konferenci predstavilo 57 podjetij iz Slovenije, kar je 14 odstotkov več kot lani.

Več informacij o Microsoftovi NT konferenci je na voljo na spletnem naslovu www.ntk.si.

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103