O-STA

To sredo na konferenci Tehnologistika o učinkovitem upravljanju železniškega prometa

Ljubljana, 31. maja 2011 - Strokovna konferenca Tehnologistika se bo znova odvila jutri v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Tokratna tema predavanja in okrogle mize bo učinkovito upravljanje železniškega prometa. Strokovnjaki s področja prometa in ekonomije bodo odgovarjali na vprašanja o tem, kakšne so perspektive Slovenskih železnic ter katere investicije so smiselne in nujne na področju železniške infrastrukture.

Tehnologistika, ki je zasnovana kot niz treh medsebojno povezanih dogodkov, želi vzpostaviti konstruktivno razpravo o trenutnem stanju in trendih, ki se kažejo na prometnem in telekomunikacijskem področju ter v sinergiji obeh. Dogodek organizirata Fakulteta za management Koper in časnik Finance v sodelovanju s podjetjem Nokia Siemens Networks Slovenija.

Jutrišnji dogodek na temo učinkovitega upravljanja železniškega prometa se bo zgodil v Grand Hotelu Union v Ljubljani, med 15. in 18. uro. Na njem bodo gostje spregovorili o razvojnih perspektivah Slovenskih železnic ter o tem, kakšne investicije so potrebne in smiselne na področju železniške infrastrukture. Beseda bo tekla tudi o tujih železniških operaterjih ter njihovem delovanju v Sloveniji. Govorci bodo skušali opredeliti, kakšen pomen ima prisotnost tujih železniških operaterjev za uporabnike storitev, zlasti za gospodarstvo.

Svoj pogled na te teme bodo predstavili dr. Igor Jakomin, državni sekretar na Ministrstvu za promet, Nina Mauhler, generalna direktorica Direktorata za železnice in žičnice, Boris Živec, direktor Javne agencije za železniški promet Republike Slovenije, Igor Maroša, principal v A.T. Kearney in prof. dr. Maks Tajnikar iz Ekonomske fakultete v Ljubljani. Pogovor bo vodil Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik časnika Finance.

Prva konferenca, ki se je odvila minulo sredo, je obravnavala razvojne smernice slovenske logistike, na zadnji Tehnologistiki, ki bo na sporedu 15. junija, pa bodo gostje razpravljali o vplivu sodobne tehnologije na infrastrukturo prihodnosti.

Dodatne informacije:

Dejan Šraml

Fakulteta za management Koper

Tel.: 05 610 20 12

E-mail: dejan.sraml@fm-kp.si