O-STA

Zavod Nefiks razpisuje Nefiks nagrado

Zavod Nefiks, vodilna organizacija za beleženje in promocijo neformalnega znanja v Sloveniji, razpisuje Nefiks nagrado - priznanje, ki šteje.

Neformalno pridobljeno znanje je ključnega pomena na veliko področjih človekovega življenja. To ugotavljajo strokovnjaki, delodajalci in nenazadnje tudi mladi sami, predvsem, ko iščejo prvo zaposlitev.

Namen priznanja - nagrade je spodbujati mlade k beleženju znanja, sposobnosti in spretnosti pridobljenih z neformalnim in priložnostnim učenjem (seminarji, delavnicami, prostovoljnim delom, študentskim delom). Motivirati želijo njihove delodajalce in mentorje, da jim pri tem pomagajo, tako, da njihova prizadevanja na tem področju nagradijo in upoštevajo.

Prav tako se trudijo zagotoviti širšo prepoznavnost pomena razvoja kompetenc (znanja, sposobnosti, spretnosti) skozi neformalno učenje in mladinsko delo ter v ta proces vključiti širšo družbo - medije, oblikovalce politik, delodajalce, strokovnjake. Nagrada podpira prizadevanja sodelavcev Zavoda Nefiks, da bi mladi lažje prišli do želene zaposlitve, zato v tej vseslovenski akciji združujejo mlade, delodajalce in ostale ključne deležnike, ki mladim na poti osamosvajanja lahko pomagajo.

Podelitev nagrade

Podelitev nagrade bo potekala v Mestni hiši v Ljubljani, v torek, 7. junija 2011, ob 17:00. Točen program bo podan naknadno, svojo prisotnost pa sta potrdila predstavnik Mestne Občine Ljubljana in direktor Urada za mladino Republike Slovenije, Peter Debeljak ki bo skupaj z direktorico Zavoda Nefiks, Stašo Barbič, tudi podelil priznanja za neformalno znanje.

Na podelitvi nagrade bodo, poleg mladih, tudi delodajalci, ki Nefiks poznajo in upoštevajo, k udeležbi pa vabijo tudi vse mladinske organizacije, mladinske centre, študentske klube in ostale, da motivirajo mlade za sodelovanje - in jim tudi sami vpišejo kakšno aktivnost.

Več informacij o nagradi, prijavah in možnostih sodelovanja lahko preberete na portalu www.talentiran.si ali pokličete na 01 427 71 40.