O-STA

Prihaja prvi poletni kamp managementa na Obali

Koper, 2. junija 2011 - Fakulteta za management Koper bo ob koncu študijskega leta organizirala prvi poletni kamp managementa, namenjen dijakom, ki jih zanimajo temeljne zakonitosti managementa. Dijaki bodo tako lahko pridobili neprecenljive izkušnje, nova prijateljstva in koristno izkoriščen poletni čas.

Dijaki, ki se bodo odločili za sodelovanje na kampu, bodo priča interaktivni izvedbi programa in zanimivim ter aktualnim vsebinam iz poslovnega sveta. Seznanili se bodo z lastnostmi dobrega managerja, ki ima priložnost za kreativno razmišljanje in inovativnost, reševanje problemov in delo z ljudmi. Z drugo besedo, dober manager zna učinkovito usklajevati naloge in aktivnosti za doseganje ciljev na katerem koli področju - v podjetju, družini, skupini ali športni ekipi.

Brezplačni kamp, ki bo trajal od 20. do 24. junija od 10. do 13. ure, je namenjen vsem, tistim, ki jih management zanima kot del splošne izobrazbe ali kot bodoči poklic. Ne glede na to, bodo vsi skupaj deležni različnih tematskih vsebin, ki bodo razdeljene sledeče:

  • Ponedeljek, 20. junij, Finančna pismenost - pot v finančno svobodo: Denar lahko zaslužimo na več načinov, ki jih bodo dijaki spoznali, obenem pa se bodo lahko poigrali v svetu finančne matematike in skozi igro našli pot do svoje finančne svobode.
  • Torek, 21. junij, Ko bom velik, bom podjetnik: Podjetništvo zaznamujejo navdih, znanje in drznost; podjetništvo krasi odgovornost, etičnost in poštenost; podjetniki so družabni in se radi mrežijo; podjetništvo je način življenja!
  • Sreda, 22. junij, V treh korakih v letalsko industrijo: Na modelčkih letal iz papirja bodo dijaki preizkusili, kako poteka sodobna "hi-tech" proizvodnja: Ob koncu dneva pa bodo deležni tudi nekaj najpomembnejših dejstev, ki jih mora poznati vsak direktor proizvodnje - pa ne samo v Boeingu ali Airbusu, ampak tudi BMW-ju, Nokii ali slovenskem Pipistrelu.
  • Četrtek, 23. junij, Vodenje v kriznih razmerah - nesreča poslovnega letala: "Sredi februarskega dopoldneva ste s letalom zasilno pristali v puščavskem delu osrednje Avstralije. Majhno dvomotorno letalo, z njim pa tudi trupli pilota in kopilota, je docela zgorelo. Od letala je ostalo le nosilno ogrodje. Nihče izmed potnikov ni ranjen..." Dijaki se bodo soočili z izvirnim problemom in s pomočjo modela managerskega odločanja pripravili strategijo reševanja.
  • Petek, 24. junij, Obisk podjetja

Ker termin kampa sovpada s tednom, namenjenim obveznim izvenšolskim vsebinam, je to za dijake odlična priložnost, saj se jim bo udeležba lahko priznala kot opravljene obvezne izbirne vsebine.

Rok za prijavo je 13. junij na telefonski številki 05 610 20 12 ali po elektronski pošti alumni@fm-kp.si.