O-STA

Pričel se je prvi poletni kamp managementa na Obali

Koper, 20. junija 2011 - Na slovenski Obali se je v ponedeljek, 20. junija, pričel prvi poletni kamp managementa, namenjen otrokom in mladostnikom, ki jih zanimajo temeljne zakonitosti managementa. Slednji so priložnost izkoristili za pridobitev neprecenljivih izkušenj, za druženje s sovrstniki in tako koristno izkoristili čas pred težko pričakovanimi poletnimi počitnicami. Kamp, ki ga organizira Fakulteta za management Koper Univerze na Primorskem, se bo zaključil z ogledom podjetij, Luke Koper in Vinakoper.

Na kampu managementa je poudarek na različnih aktualnih in zanimivih temah iz poslovnega sveta, ki jih mladi spoznavajo ali nadgrajujejo znanje. Vsi, ki so se odločili za sodelovanje, so priča interaktivni izvedbi programa. Seznanjajo z lastnostmi dobrega managerja, ki ima priložnost za kreativno razmišljanje in inovativnost, reševanjem problemov in delo z ljudmi. Z drugo besedo, dober manager zna učinkovito usklajevati naloge in aktivnosti za doseganje ciljev na katerem koli področju - v podjetju, družini, skupini ali športni ekipi.

Udeležence je v uvodu pozdravil tudi doc. dr. Bojan Nastav, prodekan za znanstveno-raziskovalno delo študentov, prvo interaktivno predavanje s številnimi primeri in praktičnimi igrami na temo finančne pismenosti oziroma finačne matematike pa je izvedel pred. Matevž Malej.

Brezplačni kamp, ki bo traja od 20. do 24. junija, je namenjen vsem, tistim, ki jih management zanima kot del splošne izobrazbe ali kot bodoči poklic. Ne glede na to, bodo vsi skupaj deležni različnih tematskih vsebin, ki bodo razdeljene sledeče:

· Ponedeljek, 20. junij, Finančna pismenost - pot v finančno svobodo

· Torek, 21. junij, Ko bom velik, bom podjetnik

· Sreda, 22. junij, V treh korakih v letalsko industrijo

· Četrtek, 23. junij, Vodenje v kriznih razmerah - nesreča poslovnega letala

· Ponedeljek, 4. julij, voden obisk podjetja Luka Koper

· Torek, 5. julij, voden obisk podjetja Vinakoper

Otrokom in mladostnikom po zaključku kampa želijo vesel pričetek poletnih počitnic!

Fotografije z dogodka v prilogi (foto: Alen Ježovnik)

_______________________

Dodatne informacije:

Dejan Šraml

Odnosi z javnostmi/PR Consultant

Univerza na Primorskem/University of Primorska, Fakulteta za management Koper/Faculty of Management Koper

Cankarjeva 5, p.p. 345, SI-6104 Koper, Slovenia

Tel.: 00386 (0)5 610 20 12, Fax: 00386 (0)5 610 20 15, E-mail: dejan.sraml@fm-kp.si , URL: www.fm-kp.si