O-STA

Mladi podjetniki skozi management in ekonomijo - pričela se je sedma mednarodna poletna šola

Koper, 29. junija 2011 - V tem tednu se je na Fakulteti za management Koper Univerze na Primorskem pričela tradicionalna sedma mednarodna poletna šola managementa. Tematski naslov letošnje poletne šole je "Mladi podjetniki skozi management in ekonomijo". Slednja je namenjena vsem, ki želijo pridobiti nova znanja ali poglobiti že obstoječa znanja s področja managementa, podjetništva in ekonomije. Poletna šola vsako leto privabi na Obalo številne mlade iz različnih evropskih in drugih svetovnih držav. Profesorji in študentje pa letos prihajajo kar iz desetih držav.

Poletno šolo je odprl vodja poletne šole izr. prof. dr. Dragan Kesič, ki je vsem mladim zaželel, da lepo preživijo prosti čas v mediteranskem prostoru ter poleg študija izkoristijo priložnost tudi za tkanje prijateljskih in bodočih poslovnih vezi s sovrstniki z vseh koncev sveta. "Letošnja, že sedma po vrsti poletna šola Fakultete za management Koper, postaja viden in pomemben, že tradicionalen mednarodni izobraževalni dogodek s širšim družbenim pomenom, na katerem sodelujejo izkušeni predavatelji in strokovnjaki iz domače in tuje izobraževalno-poslovne prakse in seveda študentje - naši in tuji bodoči managerji, ki bodo lahko s pridobljenim znanjem pomembno vplivali na pozitivni in družbeno polno odgovoren razvoj podjetništva v domačem in tujem okolju", je poudaril vodja letošnje poletne šole.

Letošnjim 32 študentom iz devetih držav predava skupno deset predavateljev iz Slovenije in iz tujine. Študenti in profesorji prihajajo iz Velike Britanije, Nemčije, Turčije, Srbije, Kosova, Slovenije in s Poljske, Češke, Slovaške ter Hrvaške. Dvotedenska intenzivna predavanja se izvajajo v Kopru, študenti pa so lahko izbirali med tremi dodiplomskimi in enim podiplomskim predmetom. Del aktivnosti pa je usmerjen tudi v druženje med sovrstniki ter profesorji, ki svoj prosti čas po opravljenih študijskih obveznostih namenijo druženju in obisku kulturnih in zgodovinskih znamenitosti dežele na sončni strani Alp. V sklopu spremljevalnih dejavnosti bodo lahko sodelovali na delavnicah ter okrogli mizi in obiskali podjetji Luko Koper in Vinakoper. Zanje pa pripravljajo tudi voden ogled Kopra, celodnevni izlet v Ljubljano, turnir v odbojki na mivki, izlet z barko po slovenskem morju. Kulinarične značilnosti države pa bodo spoznavali na družabnem pikniku.