O-STA

V Los Angelesu o prihodnosti sistemov Windows in računalništvu v oblaku

· Microsoft je v manj kot dveh letih prodal več kot 400 milijonov licenc za Windows 7

· Prvi predogled prihajajočega strežniškega operacijskega sistema Windows Server "8" in strežnika SQL Server "Denali"

· Naslednji teden nova preizkusna različica programske opreme System Center 2012

· Partner leta za Slovenijo je družba Adacta

V Los Angelesu se je včeraj končala konferenca Microsoft Worldwide Partner Conference, štiridnevni dogodek, posvečen 640.000 partnerjem družbe Microsoft. Konferenca se je pričela z nagovorom Steva Ballmerja, ki se je zahvalil partnerjem za pomoč, da je Windows 7 najhitreje prodajani operacijski sistem v zgodovini. Ballmer, ki je nagovoril skoraj 15.000 partnerjev z vsega sveta, je povedal, da je Microsoft v manj kot dveh letih prodal več kot 400 milijonov licenc za Windows 7. Na konferenci Microsoft prav tako predstavlja novosti za napredek na področju računalništva v oblaku, kot so programska oprema System Center 2012, strežniški operacijski sistem Windows Server "8" in strežnik SQL Server "Denali".

Microsoft Worldwide Partner Conference

Domača stran WPC 2011

Gradiva za novinarje

Informacije o novih izdelkih

Video galerija

Microsoft Worldwide Partner Conference

Domača stran WPC 2011

Gradiva za novinarje

Informacije o novih izdelkih

Video galerija

Worldwide Partner Conference

V Los Angelesu je med 10. in 14. julijem potekala letošnja konferenca Microsoft Worldwide Partner Conference, najpomembnejši Microsoftov dogodek za globalno partnersko skupnost. Na konferenci se partnerji vsako leto seznanijo z Microsoftovimi načrti in najboljšimi praksami ter dobijo priložnost povezovanja z drugimi partnerji in Microsoftovimi zaposlenimi.

Microsoftovo globalno partnersko skupnost sestavlja več kot 390.000 članov partnerskega programa Microsoft Partner Program, 640.000 partnerjev, ki so povezani z Microsoftom in 1,3 milijona partnerskih podjetij. Microsoft ustvari 95 odstotkov svojih prihodkov prek partnerjev.

Prihodnost sistemov Windows

Letošnja konferenca se je pričela z nagovorom Steva Ballmerja, glavnega izvršnega direktorja Microsofta, ki se je zahvalil partnerjem za pomoč, da je Windows 7 najhitreje prodajani operacijski sistem v zgodovini. Ballmer, ki je nagovoril skoraj 15.000 partnerjev z vsega sveta, je povedal, da je Microsoft v manj kot dveh letih prodal več kot 400 milijonov licenc za Windows 7.

Tami Reller, poslovna podpredsednica in glavna finančna direktorica enote za Windows in Windows Lice, je ob tem poudarila, da Windows 7 postavlja najboljšo pot v prihodnost. "Vidimo prihodnost v heterogenih poslovnih okoljih, kjer drug ob drugem obstajajo naprave in aplikacije Windows 8 ter osebni računalniki in aplikacije Windows 7," je še povedala Rellerjeva.

Nove rešitve za računalništvo v oblaku

Microsoft je na konferenci prav tako prikazal nove rešitve, ki bodo partnerjem v pomoč pri prehodu na računalništvo v oblaku in ki bodo strankam omogočile hitrejše poslovanje, usmeritev na poslovne cilje in znižanje stroškov.

Microsoft je tako prikazal, kako lahko partnerji uporabijo Microsoftove rešitve za zasebni oblak, ki temeljijo na izdelkih Windows Server, Microsoft Hyper-V in Microsoft System Center, ter pomagajo strankam pri prehodu v skladu z njihovimi potrebami in željami. Microsoft bo naslednji teden predstavil novo preizkusno različico upravljavske programske opreme System Center 2012, ki bo strankam pomagala pri postavitvi zasebnih oblakov in upravljanje aplikacij tako v zasebnih kot javnih sistemih računalništva v oblaku. Prav tako je prvič omogočil zgodnji vpogled v naslednjo različico strežniškega operacijskega sistema Windows Server z razvojnim imenom Windows Server "8", ki predstavlja nov korak na področju računalništva v oblaku.

Na vse večjo pomembnost podatkov v javnih in zasebnih sistemih računalništva v oblaku kaže tudi dostopnost skupnostnega tehnološkega predogleda nove različice programske opreme Microsoft SQL Server z razvojnim imenom SQL Server "Denali". Uporabniki lahko tako sedaj prvič preizkusijo težko pričakovane novosti novega izdelka, vključno z rešitvijo Project Crescent za vizualno raziskovanje podatkov in orodji SQL Server Developer Tools (razvojno ime Juneau) za sodobno razvojno izkušnjo pri strežnikih, poslovnem poročanju in projektih računalniškega oblaka.

Več informacij o rešitvah Windows Azure, Windows Server, System Center in SQL Server je na voljo na spletni strani http://blogs.technet.com/b/stbnewsbytes.

Nagrade za najboljše partnerje

Microsoft na konferenci Wordwide Partner Conference prav tako podeli priznanja Partner of the Year. S priznanji izpostavi svoje registrirane in certificirane partnerje, ki so v zadnjem letu za svoje stranke razvili izjemne rešitve. Finaliste in zmagovalce izberejo na podlagi nominacij z vsega sveta. Letošnji partner leta za Slovenijo je družba Adacta.

Več informacij:

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi, v-kasemr@microsoft.com, tel. 051 671 103