O-STA

Piknik zdravega življenja v Kopru, 14. 8. 2011

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije praznuje letos 25-letnico delovanja in veseli smo, da ste nas v naših prizadevanjih podprli. Vsaka pomoč je dobrodošla, da lahko v širšo javnost posredujemo sporočilo bolnikov, da obstaja NEŠTETO RAZLOGOV ZA ŽIVLJENJE, sporočilo ljudi, ki so z izkušnjo bolezni spoznali, kako lepo je življenje in kako je treba polno živeti vsak trenutek, ker...vsaka drobna izkušnja šteje.

Z našim praznovanjem - PIKNIKOM ZDRAVEGA ŽIVLJENJA se bomo pridružili tudi "Fešti na pomolu", ki bo potekala v Kopru v soboto, 13.08. in nedeljo, 14. 08.2011 na Ukmarjevem trgu in sicer v nedeljo popoldne med 17. in 21. uro.

Pomembno poslanstvo Društva onkoloških bolnikov Slovenije je promocija zdravja. Pri tem so ravno tisti, ki so se že srečali z rakom najbolj prepričljivi zagovorniki zdravega načina življenja in odgovornosti za lastno zdravje. Zato je piknik obenem priložnost za druženje ob zdravi zabavi in izraz skrbi za zdravje.

V nedeljo se bomo na PIKNIKU ZDRAVEGA ŽIVLJENJA zbrali člani društva s svojimi družinami in prijatelji, ob predstavitveni stojnici bodo od 17. ure na voljo naši prostovoljci in prostovoljke tudi za osebna pričevanja. Želimo, da se v veselem vzdušju sreča čim več družin z otroci, ki bi pridobili zgled za zdravo druženje in skrb za zdravje. Zato bodo za njih postavljena igrala, za zabavo bodo poskrbeli Lumpiji, ki bodo otroke animirali in jim delili zdrave prigrizke, k sodelovanju pa smo povabili tudi znane športnike.

Vabimo vas, da se nam pridružite in v vašem mediju poročate o tem dogodku. Z veseljem smo vam na razpolago tudi že prej, če bi želeli s sogovorniki, sodelavci društva onkoloških bolnikov in prostovoljci z izkušnjo bolezni, prireditev napovedati že prej, da bi o njej izvedelo in se je udeležilo čim več ljudi.

Prilagamo še nekaj fotografij s Kolesa življenja, ki je potekalo ob 25. obletnici in ki so na voljo za objavo.

Za podrobnejše informacije smo vam na voljo:

Neva Mavrič: 051 344 994
Prostovoljka Društva in soorganizatorka PIKNIKA ZDRAVEGA ŽIVLJENJA

Blaž Bajec, univ. dipl. kult., tel.: 01 430 32 63, gsm: 041 835 460
gen. sekretar

http://www.nestetorazlogov.si

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

Poljanska cesta 14, 1000 Ljubljana

www.onkologija.org