O-STA

Simboličen zaključek kampanje Nešteto razlogov za življenje

z izidom Knjige, ki jo piše življenje, in otvoritvijo stalne fotografske razstave

Ljubljana, 21. marec 2012 - V sredo, 21. marca 2012, je v stavbi C Onkološkega inštituta Ljubljana, potekalo novinarsko srečanje, namenjeno zaključku kampanje Nešteto razlogov za življenje, ki je potekala ob srebrnem jubileju Društva onkoloških bolnikov Slovenije. Prim. Marija Vegelj Pirc, dr. med., predsednica omenjenega društva, Ana Žličar, generalna direktorica Onkološkega inštituta Ljubljana in Varja Golouh Prodan, direktorica agencije Imelda Ogilvy, so v prijetnem in sproščenem vzdušju predstavile rezultate omenjene neprofitne kampanje, knjigo neštetih razlogov za življenje in načrte za prihodnost.

Kampanja Nešteto razlogov za življenje, ki sta jo s sodelovanjem ustvarila Društvo onkoloških bolnikov Slovenije in agencija Imelda Ogilvy, je krepila zavedanje o vrednosti življenja in spodbujala vztrajnost v vseh življenjskih preizkušnjah. Ob svoji 25. obletnici obstoja je društvo želelo problematiko raka predstaviti kot nekaj, česar se ne smemo bati, ampak se moramo s trdno močjo in voljo boriti za življenje. Kampanja je dosegla svoj glavni namen, saj so onkološki bolniki pridobili dodatni pogum in moč za boj proti raku. Mnogi so imeli v okviru kampanje priložnost spregovoriti na glas o svojem boju z boleznijo, odpraviti tabuje in rešiti stisko. Depresija in osamljenost sta se manjšali v skladu z močno javno podporo. Vse dejavnosti kampanje so bile velika spodbuda za bolnike z rakom, ki so spoznali, da v boju z boleznijo niso sami.

Kampanja Nešteto razlogov za življenje se simbolično zaključuje z izidom knjige - Knjige, ki jo piše življenje. Knjiga vsebuje razloge za življenje, ki smo jih zbirali na spletni strani kampanje www.nestetorazlogov.si. Zbirka neštetih razlogov za življenje bo marsikomu povrnila moč in voljo do življenja tudi v najtežjih trenutkih. Knjigo si je možno izposoditi v Narodni in univerzitetni knjižnici Ljubljana ter Univerzitetni knjižnici Maribor. Elektronsko verzijo pa si lahko ogledate tudi na spletni strani društva www.onkologija.org. Tisk knjige sta z donacijo društvu omogočili farmacevtski podjetji Amgen in Krka.

Društvo je ob zaključku kampanje Onkološkemu inštitutu Ljubljana podarilo 13 fotografij, ki prikazujejo različne razloge za življenje. Stalno fotografsko razstavo, sestavljeno iz fotografij priznanih fotografov: Saša Hess, Aljoša Rebolj, Arne Hodalič, Matjaž Krivic, Mitja Božič, Matjaž Tančič, Igor Škafar, Samo Vidic, Jaka Vinšek, Klemen Prepeluh, Ciril Jazbec, Maj Pavček in Branislav Milošević, si lahko ogledate v stavbi C Onkološkega inštituta Ljubljana. Postavitev fotografij je z donacijo društvu omogočilo farmacevtsko podjetje Amgen.

Dodatne informacije

prim. Marija Vegelj Pirc, dr. med., predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije, gsm: 051 690 991, e-mail: marija.vegeljpirc@siol.si

Milana Simonič, izvršna vodja PR projektov na agenciji Imelda Ogilvy, gsm: 030 300 617, email: milana.simonic@imeldaogilvy.si

Foto 1: Prenovljena stavba C Onkološkega inštituta Ljubljana. (foto: Janez Platiše)

Foto 2: Zaključek kampanje je bil ob fotografski razstavi pospremljen tudi z izdajo Knjige, ki jo piše življenje in donacijo fotografij znanih slovenskih fotografov. (foto: Janez Platiše)

Foto 3: Predsednica društva prim. Marija Vegelj Pirc, generalna direktorica Onkološkega inštituta Ana Žličar, direktorica Imelda Ogilvy, Varja Golouh Prodan. (foto: Janez Platiše)

Foto 4: Knjiga predstavlja foto utrinke in zbirko preko 1000 razlogov, ki so jih podali obiskovalci spletne strani www.nestetorazlogov.si. (foto: Janez Platiše)

Foto 5: V avli obnovljene stavbe C Onkološkega inštituta visi 13 fotografij, ki prikazujejo različne razloge za življenje. (foto: Janez Platiše)