O-STA

Največji dobrodelni koncert v boju proti raku v Sloveniji: Nešteto razlogov za življenje

Ljubljana, 7. 11. 2011

V petek, 28. 10. 2011, se je v ljubljanski dvorani Stožice zgodil Največji dobrodelni koncert v boju proti raku v Sloveniji pod imenom Nešteto razlogov za življenje. Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je ob svoji 25. obletnici delovanja organiziralo koncert pod častnim pokroviteljstvom ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ob podpori Poslovnega sistema Mercator, ki je za izvedbo programov ob 25. obletnici društva daroval 80. 000 EUR.

Na odru največjega dobrodelnega koncerta Nešteto razlogov za življenje so se uprizorili vsi štirje letni časi in temu prilagojeni nastopi. V dveh urah in pol so nastopili: violinistka Alenka Semeja, Lina Kuduzović, Julija Kramar, Marko Vozelj, Anika Horvat, skupina Johnny Bravo, vokalna skupina Bee Geessus, Slavko Ivančič in Klapa Solinar, Janez Lotrič, Helena Blagne, Alenka Gotar, duo harmonik Miha Debevec in Tomaž Rožanec, Darko Nikolovski, skupina Sausages, Vili Resnik, Katja Koren, Tiana, Samuel Lucas in Matic Ajdič, Alya, Gianni Rijavec, Nuška Drašček, stand up komiki: Klemen Bučan, Lucija Ćirović, Martina Ipša, Vid Valič, Daliborka in Dušan Tomič in plesalci ter pantomimiki plesnega teatra Igen. Program sta povezovala Gorazd Dominko in Mojca Mavec.

Društvo je želelo s koncertom Nešteto razlogov za življenje povezati in združiti pozitivno energijo velikega števila ljudi na enem mestu v podporo posameznikom, ki se borijo s to težko boleznijo. To jim je tudi uspelo. S koncertom zbrana sredstva bodo namenjena za izboljšanje pogojev bivanja in zdravljenja bolnikov z rakom na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Zakaj? Ker imajo bolniki z rakom nešteto razlogov za življenje. Obiščite www.nestetorazlogov.si in prispevajte svoj razlog.