O-STA

44. Šuštarska nedelja vabi v Tržič

Občina Tržič že vrsto let sodeluje pri Šuštarski nedelji in pri njeni izvedbi pomaga tako s finančnimi sredstvi kot tudi organizacijsko. . Pri tem se krepijo tako odnosi z lokalnimi gospodarstveniki in s civilno družbo kot tudi tujo javnostjo predvsem pobratenimi in prijateljskimi mesti. Letos se bodo v sklopu Šuštarske nedelje na stojnici predstavili tudi naši sosedje iz prijateljskega mesta Borovlje, pričakujemo pa tudi obisk uradne delegacije iz Ludbrega in Borovelj. Šuštarska nedelja je pomembna tudi zaradi sklepanja poslov saj se ob tej priložnosti na enem mestu srečajo gospodarstveniki iz cele Slovenije. Prav tako je Šuštarska nedelja priložnost za priložnostno delo in s tem tudi dodatni zaslužek lokalnih prebivalcev. Na 44. Šuštarski nedelji se bo poleg Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič predstavilo tudi Združenje zgodovinskih mest Slovenije, ki se letos s posebno akcijo trudi, da bi med tujimi in domačimi turisti izboljšali poznavanje slovenskih mest, povečali turistično potrošnjo in zadržali goste v mestu dlje kot en dan. Na voljo bodo knjižice za zbiranje nalepk in vse informacije v zvezi s to akcijo oz. nagradno igro. Če torej iščete nove izletniške cilje, ideje za odkrivanje skritih kotičkov ali le nasvet, kam na dobro kosilo, nas obiščite.

Kontakt za odnose z mediji:

Petra Hladnik, GSM 041 660 776

Turistično promocijski in informacijski center Tržič

Trg svobode 18, 4290 Tržič

tel. 04 59 71 536, 051 627 057

e-pošta: informacije@trzic.si

http://www.trzic.si/turizem.aspx

44. ŠUŠTARSKA NEDELJA VABI V TRŽIČ

Na prvi vikend v septembru bodo tržiške ulice spet oživele in v prelepo zgodovinsko mesto pod Karavankami privabile veliko obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Zanje organizatorji TD Tržič, Občina Tržič in Peko d.d. pripravljamo množico zanimivih dogodkov. Šuštarska nedelja namreč že dolgo ni več samo semenj, temveč mesto obrti, nakupov, kulture, športa, zabave, nagradnih iger, izobraževanja in veselja.

Uvod v šuštarski vikend se bo začel v petek, 2. septembra, z odprtjem razstave tržiških obrtnikov Obrtno-podjetniške zbornice Tržič, mladim bo namenjen večerni koncert v izvedbi Kluba tržiških študentov z nastopi tržiških glasbenih skupin, glasbeni vrhunec bo nastop skupine Elvis Jackson.

Peko v soboto,3. septembra, ob odprtju nove trgovine pripravlja celodnevne dogodke, med njimi izpostavimo modno revijo in Peko party. Rajanje se bo nadaljevalo na večernem šuštarskem žuru s srbskimi trubači in ansamblom Zarja.

Največ obiskovalcev na anglesko nedeljo, 4. septembra, privabijo ugodni sejemski nakupi na več kot 300 stojnicah in v trgovinah v Tržiču ter nakupovalnem centru v Bistrici. Ponudba bo pestra, med najbolj obiskanimi bodo vsekakor stojnice z obutvijo in galanterijo. Številni rokodelci, mojstri obrti in društva bodo prikazali skoraj pozabljene stare obrti, ponudili izvirne izdelke, spominke in domače dobrote in se z obiskovalci lotili igranja starih iger.

Na prireditvenih odrih se bodo nastopi glasbenikov, plesalcev in športnikov vrstili preko celega dne. Zabave željni bodo uživali na vrtiljakih v lunaparku, se preizkusili v plezanju na steni in lokostrelstvu, poskakovali na trampolinu, adrenalinske zabave bo na pretek. Manjkalo ne bo nagradnih iger in animacij za obiskovalce. Na gostinskih stojnicah bodo lačni lahko izbirali med slovenskimi kulinaričnimi specialitetami, posebna pozornost bo namenjena tržiškim bržolam, tržiški kulinarični posebnosti.

Za ogled celotnega programa 44. Šuštarske nedelje in dodatne informacije kliknite na http://www.e-sustarskanedelja.si!

Kontakt za odnose z mediji:

Marjana Zupan, GSM 031 669 245

e-pošta: marjana.zupan@gmail.com

Turistično društvo Tržič

Trg svobode 18, 4290 Tržič,

tel. 04 59 240 730

e-pošta: tdtrzic@siol.net

http://www.e-sustarskanedelja.si

"PEKO, TRADICIJA V KORAKU S TRENDI"

Z vami smo že več kot stoletje in od leta 1968 skupaj praznujemo vsako prvo nedeljo v septembru - Šuštarsko nedeljo. V okviru tokratne 44. Šuštarske nedelje bo v tovarni Peko veselo cel vikend. Poleg bogatega programa na dan Šuštarske nedelje, smo za vas pripravili tudi zanimivo sobotno dogajanje.

Pod strokovnim vodstvom bodo v sobotnem dopoldnevu potekali vodeni ogledi prostorov tovarne, hkrati pa bo predstavljen proces izdelave obutve, ki predstavlja del naše dolgoletne tradicije. Ob tej priložnosti bo za obiskovalce pripravljena tudi posebna stojnica na parkirišču podjetja, kjer bodo imeli možnost testiranja novih športnih copatov, namenjenih vsem, ki želijo imeti zdravo obutev po meri sodobnega človeka. Še bolj nas veseli, da boste lahko vkorakali v novo prodajalno podjetja Peko, ki bo imela lokacijo na samem sedežu podjetja. Slavnostno odprtje nove poslovalnice bomo popestrili z modno revijo, na kateri bo predstavljena kolekcija jesen/zima 2011/2012, hkrati pa bo premierno predstavljena tudi prenovljena celostna grafična podoba podjetja.

Za bogat nedeljski program pred tovarno Peko bodo poskrbeli različni glasbeni izvajalci, pripravili bomo aktivnosti za obiskovalce vseh starosti. Najmlajši ustvarjalci bodo lahko svojo kreativnost izražali v "čevljarski delavnici", kjer bodo izdelovali zgornje dele obutve. Za vse mlajše in starejše generacije pa bo poskrbljeno s predstavitvami različnih dejavnosti in z družabnimi dogodki, ki vas bodo razvajali v prijetnem okolju, glasbi in družbi ter seveda, prodaji obutve, ki bo potekala v centru Tržiča-na stojnicah, novi poslovalnici ter v trgovskem centru Deteljica.

Kontakt za odnose z mediji:

Sandra Horvat GSM 041 437 308

Peko, tovarna obutve d.d., Tržič

Ste Marie aux Mines 5

4290 Tržič

e-pošta: sandra.horvat@peko.si

http://www.peko.si