O-STA

Četrti Podjetni petek tokrat v okviru mednarodnega usposabljanja v Izoli

Spin the wheel of volunteering and win yourself a career!

Izola, 17.-24. 9. 2011

Zavod Nefiks v petek, 23. 9. 2011, pripravlja prvega v novi seriji Podjetnih petkov in sicer v Lifeclass Portorož. Projekt Podjetni petek izhaja iz potreb mladih, ki ob izobraževanju pogrešajo povezovanje z gospodarstvom. Prav pomanjkanje tovrstnih aktivnosti mladim povzroča težave tudi ob vstopu na trg dela in iskanju zaposlitve.

Tokratni Podjetni petek bo mednarodni. Udeležilo se ga bo 25 mladih iz vseh republik bivše skupne države, mladinskih delavcev, ki bodo primer dobre prakse povezovanja mladih in podjetij prenesli v svoje države. Podjetni petek je tako ob tej priložnosti del mednarodnega projekta Zavoda Nefiks, treninga, ki so ga poimenovali Spin the wheel of volunteering and win yourself a career.

Projekt bo mladinskih delavcem iz Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije pomagal pri promociji neformalnega izobraževanja med mladimi, vrstniškem svetovanju, širitvi zavesti o EU in posledično spodbujanju k aktivnemu državljanstvu na lokalni ravni ter vključitvi neformalno pridobljenih izkušenj in kompetenc v karierno načrtovanje.

Ker je projekt Podjetni petek eden edinstvenih tovrstnih projektov v Sloveniji in tudi drugod po Evropi, so se sodelavci Zavoda Nefiks odločili, da tem mladim ob zaključku treninga predajo tudi znanje o tovrstnih dogodkih. Tako bodo v petek v hotelih Lifeclass Portorož spoznavali podjetje, njihove delovne procese in ključne kadre, ki jim bodo zaupali svoje poklicne poti ter se z njimi tudi neformalno družili.

Na podlagi znanja, ki so ga o zaposljivosti in zaposlitveni pismenosti dobili skozi cel teden, bodo mladi pripravili tudi prijavo na prav za to priložnost izmišljen razpis za delovno mesto receptorja. Med vsemi prijavami (motivacijskimi pismi in življenjepisi) bo sodelavka kadrovske službe Lifeclass Portorož izbrala nekoga, s katerim bo izvedla simulacijo razgovora za službo. Mladi bodo na ta način iz prve roke izvedeli, kaj lahko pričakujejo na razgovorih in kaj tam od njih pričakujejo delodajalci.

Lifeclass Portorož se tako pridružuje vrsti družbeno odgovornih podjetij v Sloveniji, ki prepoznavajo pomen povezovanja mladih in gospodarstva. Lifeclass hoteli po uspešni lanski sezoni, ko so sodelavci Zavoda Nefiks preko šestdeset mladih peljali v tri ugledna slovenska podjetja, Hidrio, Ljubljanske mlekarne in Gorenje, široko odpirajo vrata v svoje podjetje in s tem v novo sezono Podjetnih petkov.

Projekt Spin the wheel of volontering and win yourself a career v okviru programa Mladi v akciji, sicer pa Podjetne petke.

Kontaktna oseba: Tadeja Ozebek, 041 919 421, tadeja@talentirana.si.