O-STA

Novinarska konferenca Statističnega urada RS, sreda, 5.10. ob 10.30: Kmetijski popis 2010 - podatki o vložku dela na kmetijskih gospodarstvih

Spoštovani,

vljudno Vas vabimo na posebno novinarsko konferenco o Kmetijskem popisu 2010, ki bo


v sredo, 5. oktobra 2010, ob 10.30
v sejni sobi Statističnega urada Republike Slovenije,
Vožarski pot 12, Ljubljana.Prvi podatki Kmetijskega popisa 2010 so pokazali, da je v Sloveniji skoraj 14 % manj kmetijskih gospodarstev kot leta 2000, ta so za malenkost večja, med njimi pa je za tretjino manj tržnih pridelovalcev zelenjadnic kot pred 10 leti.


Kakšen je bil vložek dela, kolikšen je prispevek gospodarjev, družinskih članov, redno zaposlenih, sezonskih delavcev in tudi kakšne so razlike glede na vložek dela po slovenskih regijah in v primerjavi z EU - o tem bosta na novinarski konferenci spregovorila:
· Barbara Kutin Slatnar, vodja Kmetijskega popisa 2010, ki bo predstavila rezultate o delovni sili,
· dr. Luka Juvančič, docent na Biotehniški fakulteti, Oddelek za zootehniko, ki bo h komentarju rezultatov dodal še oceno spremljanja tega področja.


Podatke o obsegu in vrednosti kmetijske proizvodnje, o dodani vrednosti, o poslovnem presežku, o stroških ipd. v letu 2010 bo predstavila Irena Žaucer, strokovnjakinja v SURS za ekonomske račune za kmetijstvo.

Vsebino bo povezovala mag. Irena Križman, generalna direktorica SURS.


Veselimo se Vaše udeležbe.Nasvidenje v sredo!