O-STA

Začetek novega študijskega leta na Fakulteti za management Koper

Koper, 3. oktobra 2011 - Fakulteta za management Koper, ustanovna in največja članica Univerze na Primorskem, tudi letos posega po zelo visokem številu vpisanih študentov v dodiplomske in podiplomske študijske programe v Kopru, Celju in Škofji Loki. "Pred nami je novo akademsko leto in z vpisom novih študentov nova energija, ki bo v prihajajočih mesecih omogočila na fakulteti iskrenje novih, svežih idej na področjih študija, raziskovanja in znanja. Vaša prednost v različnih preizkušnjah, ki jih prinaša življenje, naj bosta znanje in pogum. Prijazno pozdravljeni in dobrodošli v študijskem letu 2011/2012!", je v uvodnem nagovoru študentom zaželela dekanja izr. prof. dr. Anita Trnavčevič.

Fakulteta je usmerjena v prihodnost in akademsko odličnost. Smo člani mednarodnih združenj CEEMAN, ECBE in EUCEN, preko univerze pa še številnih drugih uglednih mednarodnih združenjih. Vsakemu od vas omogočamo, da del študija opravi na več kot 100 partnerskih institucijah v 25 državah sveta. V sklopu združenja Alumni FM pa vam omogočamo druženje, povezovanje, sodelovanje, izmenjavo mnenj in izkušenj ter vzpostavljamo in razvijamo sodelovanje ter povezovanje fakultete z našimi diplomanti, prek njih pa s poslovnim svetom in širšim okoljem, v katerega je fakulteta vpeta.

Poleg slovenskih študentov je vse več zanimanja za fakulteto tudi med tujimi študenti, katerim fakulteta ponuja predmete v angleškem jeziku, tem pa lahko prisostvujejo tudi slovenski študenti. Tako se je slednjim na prvi študijski dan pridružilo tudi 29 študentov, ki prihajajo iz Madžarske, Italije, Španije, Poljske, Belgije, Francije, Turčije, Češke, Bolgarije, Avstrije in Portugalske, ki so na izmenjavo prišli preko programa Erasmus.

Tudi naši študentje se na podlagi odličnih priporočil svojih predhodnikov odločajo za Erasmus izmenjavo oziroma za opravljanje določenega dela študija v več kot 100 partnerskih institucijah v 25 državah sveta. Tako so se tudi letos študenti odločili za študij ali prakso v tujini. Nekaj več kot 20 jih odhaja v Grčijo, Veliko Britanijo, Portugalsko, Španijo, Italijo, Turčijo in Švico.

Fakulteta za management Koper, ki je usmerjena v prihodnost in akademsko odličnost, predvsem sledi načelom družbeno odgovorne in trajnostno naravnane institucije. To dokazuje tudi novi magistrski študijski program Upravljanje trajnostnega razvoja, ki bo prvič izveden prav v tem študijskem letu. Gre za prvi tovrstni študijski program, ki bo prispeval k boljšemu razumevanju širšega družbenega in naravnega okolja, globalizacijskih procesov in potreb trajnostnega razvoja tako z vidika vrednot družbe kot sodobne zelene tehnologije.

V sklopu združenja Alumni FM pa fakulteta študentom omogoča tudi druženje, povezovanje, sodelovanje, izmenjavo mnenj in izkušenj. Obenem pa združenje vzpostavlja in razvija sodelovanje ter povezuje fakultete z našimi diplomanti, prek njih pa s poslovnim svetom in širšim okoljem, v katerega je fakulteta vpeta.

Dobrodošlica dekanje in prodekanov za vse bruce in študente višjih letnikov je potekala danes, 3. oktobra 2011 v Kopru, Celju in Škofji Loki. Zvečer pa sledi v koprski Taverni še tradicionalen sprejem - pozdrav bruckam in brucem, ki ga pripravlja Univerza na Primorskem skupaj s svojimi članicami.

Za dodatne informacije: Dejan Šraml | Odnosi z javnostmi | Univerza na Primorskem | Fakulteta za management Koper | Cankarjeva 5 | 6000 Koper | 00386 (0)5 610 20 16 | dejan.sraml@fm-kp.si | www.fm-kp.si | www.facebook.com/fmkoper