O-STA

V Koper prihaja predstavnik Ameriške centralne banke

Univerza na Primorskem, Fakulteta za management Koper, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Primorski inštitut za naravoslovne in tehnične vede Koper, In Mestna občina Koper

vljudno vabimo na predavanje

dr. Egona Zakrajška

pomočnika direktorja na oddelku za monetarne zadeve v Ameriški centralni banki

TRENUTNA EKONOMSKA SITUACIJA

Pretorska palača Koper, četrtek, 20. oktober 2011, ob 17. uri

Predavanju bo sledil pogovor z dr. Egonom Zakrajškom, ekonomistom dr. Janezom Šušteršičem s Fakultete za management Koper in gosti iz gospodarstva.

Tema bodo vzroki in posledice finančne krize, pri čemer se bo debata osredotočala na implikacije finančne krize na finančnem trgu ter fiskalno politiko. Dotaknili se bomo javnofinančnih razmer v Sloveniji in posledic, ki jih lahko ima grška kriza za evro, predvsem pa poskušali podati racionalno pojasnilo, kakšno prihodnost čaka evrovalutno območje. Posebnost debate je tudi v tem, da bomo razbili nekaj mitov o finančni krizi, posebno tistih, ki v strukturno izjemno kompleksne strategije reševanja problemov, vnašajo poenostavljeno razumevanje sveta (predvsem s strani političnega trga) in s tem preprečujejo izvajanje racionalne ekonomske politike.

Zaželene predprijave na alumni@fm-kp.si.