O-STA

Drugi zaposlitveni torek bo v občini Idrija

Ljubljana, 10. november 2011 - Resor za študijsko problematiko Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) v sodelovanju z Zavodom Nefiks pripravlja že drugi Zaposlitveni torek, ki bo v torek, 15. novembra 2011, na Občini Idrija. Do konca meseca novembra oz. v prvem tednu decembra se bodo zgodili še trije Zaposlitveni torki, udeležba na njih je za študente brezplačna.

Študentje, udeleženci jutrišnjega Zaposlitvenega torka, bodo tokrat imeli priložnost dobiti vpogled v delovne procese Občine Idrija, navezati stike s tamkajšnjimi kadroviki in ključnimi kadri, dobiti informacije o tem, kako se lotiti iskanja službe ter iz prve roke izvedeti, kaj si kadroviki želijo slišati na razgovorih za službo. Udeležba na Zaposlitvenem torku je za študente brezplačna, iz Ljubljane do Idrije in nazaj bo zagotovljen prevoz, ki ga financira Klub idrijskih študentov.

Aljaž Gaber, minister za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani: "Projekt Zaposlitveni torek je namenjen mladim, ki se soočajo z iskanjem zaposlitve v času, ko je trg dela zasičen s konkurenco. Naš cilj je predvsem povezati mlade in delodajalce, s čimer jim želimo približati posamezne delovne procese in okolja, na podlagi česar si lahko ustvarijo bolj konkretno sliko o tem, kaj predstavlja neko delovno mesto v neki ustanovi."

Projekt Zaposlitveni torek je nastal na primeru dobre prakse Podjetni petek, ki je potekal pod okriljem Zavoda Nefiks.

Tadeja Ozebek, Zavod Nefiks: "Projekt Zaposlitveni torek je v prvi vrsti namenjen mladim, ki želijo pred vstopom na trg dela spoznati zakonitosti delovnih procesov, zgodbe ključnih kadrov in spoznati, kako pristopiti k pridobivanju zaposlitve. Zaposlitveni torek je pravzaprav serija več dogodkov - mladi prek projekta spoznavajo javno upravo, gospodarstvo, nevladne organizacije ... Ponuja torej širok pogled na možnosti zaposlovanja, predvsem pa mladim da informacije o pridobivanju zaposlitve iz prve roke - od kadrovikov."

Za prvi Zaposlitveni torek, ki je bil 18. oktobra 2011, sta vrata odprli kar dve ustanovi, in sicer Center za razvoj e-upravljanja v jugovzhodni Evropi (CeGD), ki deluje kot ustanova javno-zasebnega partnerstva, ter nevladna organizacija Inštitut za elektronsko participacijo (INePA). Obe se ukvarjata z e-državljanstvom, mladi pa so pri njih spoznali ključne kadre, delovne procese in se naučili, kako pripraviti prijavo na razpis za prosto delovno mesto. Poročilo z dogodka lahko preberete tukaj.

V prihodnjih tednih se bosta zgodila še dva Zaposlitvena torka, in sicer bodo udeleženci v torek, 22. 11. 2011, obiskali komercialno televizijo POP TV, v torek, 29. 11. 2011, pa Razvojno agencijo Kozjansko. Zadnji, zaključni Zaposlitveni torek, bo 6. 12. 2011 z okroglo mizo na temo zaposlovanja mladih povezal udeležence vseh predhodnih dogodkov.

Zaradi bolj kakovostne izvedbe dogodkov je število sodelujočih na Zaposlitvenih torkih (razen na zadnjem) omejeno, študentje se lahko na dogodke prijavijo prek spletnih strani ŠOU v Ljubljani in na www.talentiran.si.

Kontaktna oseba: Tadeja Ozebek, vodja projektov Podjetni petek in Zaposlitveni torek, 041 919 421.