O-STA

Sintalov intervent prepoznal pobeglega roparja

(Ljubljana, 12. november 2011) - Poslovalnico Pošte Slovenije v Trnovem je včeraj, 11. novembra, malo po 17. uri poskušal oropati storilec z injekcijsko iglo. Rop mu je spodletel.

V bližini mesta ropa je moškega, ki je ustrezal opisu poštne uslužbenke, opazil Sintalov intervent. Sum se je izkazal za upravičenega, ko so ga zaslišali policisti.

Dan s šestimi enkami si bo dobro zapomnila uslužbenka Pošte Slovenije v Trnovem. Nekaj po 17. uri je v poslovalnico vstopil z injekcijsko iglo oborožen moški, ki se je očitno namenil pridružiti številnim roparjem pošt v zadnjem času. Ne tragični dogodki ne napovedano poostreno varovanje ga nista odvrnila od kaznivega dejanja, pa se je uštel: vbližini so ga prijeli policisti, potem ko ga je opazil intervent podjetja za varovanje Sintal. Storilec z injekcijo v roki je ob vstopu v poštno poslovalnico grobo odrinil stranko in uslužbenki zagrozil, da bo vse pobil, če mu ne bo izročila denarja.O dogajanju je bil preko tihega alarma obveščen Sintalov varnostno-nadzorni center. Operater je v trenutku obvestil policijo in na kraj dogodka napotil intervencijsko ekipo. Ob prihodu policistov in interventov čez nekaj minut je ropar brez plena že pobegnil. Medtem ko so policisti preiskovali notranjost pošte, je intervent varoval vhod in spremljal okolico.V bližini je opazil moškega, ki je bil - nenavadno za te temperature - oblečen v majico s kratkimi rokavi, sicer pa je ustrezal opisu roparja, ki ga je podala uslužbenka. Moški je pogledoval proti pošti. Intervent je svoje sume nemudoma sporočil policistom. Ti so stopili do njega in v pogovoru ugotovili, da je iskani storilec. Jakno, ki jo je opisala uslužbenka, je odvrgel v smetnjak. Zakaj se je pomanjkljivo oblečen še gibal blizu kraja zločina, še ni znano.

Jana Zakrajšek,

Koncern Sintal

Kontakt in podrobnejše informacije:

Jana Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 15

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 31 725 000

mail: jana.zakrajsek@sintal.si ali uprava@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si