O-STA

Romska skupnost podpira listo SMS ZELENI

Maribor, 14. novembra. Mag. Darko Krajnc, predsednik Stranke mladih - zeleni Evrope in Haris Tahirović, predsednik Romskega informacijskega centra in kandidat na listi SMS ZELENI v Ljubljani, sta obiskala romsko skupnost na Štajerskem. Člani in podporniki Romskega društva Bodočnost so jasno napovedali podporo Stranki mladih - zeleni Evrope in listi SMS ZELENI na predčasnih volitvah 2011.

Mag. Darka Krajnca in Harisa Tahirovića je sprejel predsednik društva Bodočnost, Redžep Kraniči. Skupaj s člani društva in preostalimi obiskovalci so govorili o položaju Romov in aktualni romski problematiki ter konkretnih rešitvah, ki jih bodo kandidati na listi SMS ZELENI zagovarjali v prihajajočem mandatu. Predsednik društva Bodočnost, Redžep Kraniči je na srečanju s kandidatoma na listi SMS ZELENI jasno napovedal podporo Stranki mladih - zeleni Evrope in listi SMS ZELENI, na predčasnih volitvah 2011.

Haris Tahirović, predsednik Romskega informacijskega centra: "Romska skupnost in širša slovenska skupnost, ki spremlja problematiko ter dejavnosti romske skupnosti v Sloveniji, je z romskim predstavnikom na listi SMS ZELENI dobila relevantnega kandidata, ki lahko združi dovolj glasov za prvi romski glas v Državnem zboru RS. S povabilom za kandidaturo na listi SMS ZELENI sem se prepričal, da SMS - ZELENI in partnerske stranke predstavljajo resnično demokratično in alternativno politično opcijo. To je stranka, ki je oprta za 'drugačne'. Saj je že dokazala, da se zavzema za enakopravno obravnavo vseh državljanov Slovenije."

Mag. Darko Krajnc, predsednik SMS - ZELENI je komentiral:" resnično sem vesel, da imamo na listi SMS ZELENI tudi romskega predstavnika Harisa Tahiroviča, ki kandidira v ljubljanskem volilnem okraju Fužin in Štepanjskega naselja. Po tokratnem srečanju z Romi na Štajerskem, sem utrdil prepričanje, da je organizirano povezovanje predstavnikov romske skupnosti nadvse pomembno za uspešno uveljavljanje demokratičnih pravic manjšin in etničnih skupnosti v slovenskem prostoru. Vključevanje Romov v življenje tudi v praksi, kjer se velikokrat soočajo z diskriminacijo, ko npr. kljub izobrazbi in želji po delu ne dobijo zaposlitve zgolj zaradi dejstva da so Romi."