O-STA

Na tretjem Zaposlitvenem torku so mladi obiskali medijsko hišo Pro plus

Ljubljana, 22. november 2011

Po uspešno izvedenih prvih dveh Zaposlitvenih torkih, ki jih organizirata resor za študijsko problematiko in Zavod Nefiks, so mladi na tokratnem izobraževalnem dogodku spoznavali delovne procese še v gospodarstvu, in sicer v multimedijskem podjetju Pro plus, d.o.o., ki ustvarja programe POP TV, Kanal A in POP BRIO. Organizatorji projekta načrtujejo še en Zaposlitveni torek (v Razvojni agenciji Kozjansko) in zaključno srečanje v decembru.

Udeleženci tokratnega Zaposlitvenega torka v medijski hiši Pro plus so domov odšli navdušeni. Študent Matic Korošec, ki se je udeležil že dveh Zaposlitvenih torkih, pripoveduje: "Prepričal me je že prvi zaposlitveni torek, zdaj pa se je že drugič izkazalo, da so Zaposlitveni torki vir koristnih informacij in nudijo vpogled v (tokrat) delovanje medijev in delovno klimo ter pričakovanja vodilnih kadrov institucij(e), ki se predstavlja. Všeč mi je bilo, ker so predstavili enega najmočnejših medijskih hiš, ki je meka za diplomante skoraj vseh smeri FDV in všeč mi je, da se povedo osebne zgodbe o karierni poti in kakšno delo dejansko je."

Aljaž Gaber, minister za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani, je vesel, da so mladi zadovoljni: "To pomeni, da nam na vsakokratnem dogodku - doslej smo organizirali tri - uspe doseči cilj, ki smo si ga zadali ob pripravi projekta, torej, povezati mlade in delodajalce. Mladi se na Zaposlitvenih torkih srečajo s posameznimi delovnimi procesi in okolji in si tako lažje predstavljajo, kaj pomeni delati in delovati v nekem določenem segmentu družbe - javni upravi, gospodarstvu, nevladnem sektorju."


Mlade je tudi tokrat navdušil inovativen pristop k boljši zaposljivosti. Projekt Zaposlitveni torek, ki je nastal na podlagi dobre prakse že uveljavljenega projekta Zavoda Nefiks, Podjetnega petka, mladim omogoča večje povezovanje z delodajalci.

In zakaj se delodajalci odločajo za sodelovanje v tovrstnih projektih? Nataša Plementaš, direktorica kadrovske službe v podjetju Pro plus: "Na Pro Plus-u smo vedno pripravljeni na sodelovanje s fakultetami in študentskimi organizacijami, zato smo se z veseljem odzvali na pobudo Zavoda Nefiks. Študentje, bodoči diplomanti namreč predstavljajo najboljši vir novih potencialnih kadrov tudi za naše podjetje. Zaposlitveni torek je dobra priložnost za sodelovanje in odličen način, da študentje spoznajo tudi široko paleto poklicev in znanj, ki jih združuje multimedijska dejavnost.''

Zanimanje za tretji Zaposlitveni torek je bilo izjemno, organizatorji pa to pripisujejo ekskluzivni lokaciji in tudi čedalje večji potrebi študentov in mladih iskalcev zaposlitve po tovrstnih dogodkih.

Tadeja Ozebek, vodja projekta Zaposlitveni torek pri Zavodu Nefiks o projektu pravi: "Mladi pri iskanju zaposlitve potrebujejo pomoč in podporo. Zaposlitveni torek je izjemna priložnost, da to dobijo. Vpogled v realno delovno okolje je tisti, ki Zaposlitveni torek postavlja na edinstveno mesto v Sloveniji. S tem smo pionirsko začeli pri projektu Podjetni petek in zdaj skupaj s ŠOU v Ljubljani študentom širimo pogled ne le v gospodarstvu, temveč v vseh sektorjih."

Na zaključnem srečanju v decembru, ki bo sledilo vsem štirim Zaposlitvenim torkom, bodo mladi, delodajalci in ostali akterji na področju zaposlovanja mladih svoja mnenja združili na okrogli mizi.

Kontakt za več informacij: Tadeja Ozebek, tadeja@talentirana.si, 041 919 421.