O-STA

Sobotne matineje Evropske prestolnice kulture

V Mariboru, 30. 11. 2011

Ekipa Ključev mesta Vas vabi na osmo Sobotno matinejo Evropske prestolnice kulture. V soboto, 3. decembra 2011, ob 10. uri bomo v Vodnem stolpu na mariborskem Lentu v središče postavili tri razstave, ki bodo prihodnje leto na ogled v Veliki kavarni (nekdanji Casino).

Velika kavarna namreč postaja ena osrednjih lokacij EPK. V 2012 bo prizorišče treh velikih razstav: MARIBOR IN NEMCI, GLEDAT KAJ DELAJO (SLOVENCI NA AVSTRIJSKEM ŠTAJERSKEM) IN MEŠČANSTVO NA SLOVENSKEM - MARIBOR.

Gostje bodo: dr. Jerneja Ferlež, Elisabeth Arlt in dr. Aleksandra Berberih Slana. Matinejo bo povezovala bo Petra Bauman.

Ekipa Ključev mesta že letos želi ponuditi droben vpogled v bogat program, ki bo prihodnje leto zaznamoval kulturno dogajanje v Mariboru in partnerskih mestih. V organizaciji Ključev mesta, programskega sklopa EPK, se tako na sobotnih matinejah predstavljajo umetniki in projekti, ki bodo prihodnje leto del programa Evropske prestolnice kulture.

Sobotne matineje so priložnost za ustvarjalce, da svoje delo predstavijo na izviren način, in za vse obiskovalce, prebivalce, da skozi neposredno izkušnjo z ustvarjalci začutijo utrip projekta Evropska prestolnica kulture 2012.

Vabljeni, da že letos doživite utrinke desetih vidnejših dogodkov prihodnjega leta, ko bo Maribor s partnerskimi mesti Evropska prestolnica kulture.

Vabljeni vsi, da se "Zavrtimo skupaj!", v pričakovanju Evropske prestolnice kulture!

Aljaž Mejal

Odnosi z javnostmi

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

M: 031 341 057

F: 02 228 12 40

www.maribor2012.eu