O-STA

Okrogla miza Zaposlitveni torek: Delodajalci pri mladih iščejo izkušnje?

Ljubljana, 2. december 2011 - Resor za študijsko problematiko Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) in Zavod Nefiks v okviru projekta Zaposlitveni torek pripravljata še zadnja dva dogodka: okroglo mizo na temo zaposljivosti mladih, ki bo v torek, 6. 12. 2011, ob 16.00 v STA Travel Caféju, ter še zadnji, četrti Zaposlitveni torek, ki bo v torek, 13. 12. 2011, v Zavodu Šentprima.

Na okrogli mizi z naslovom Zaposlitveni torek se bodo srečali doslej sodelujoči pri projektu Zaposlitveni torek - delodajalci, organizatorji projekta in mladi udeleženci. Razpravljali bodo o tem, kaj je pomembno za zaposljivost, predvsem pa bo v luči razmer na trgu dela pod drobnogledom vprašanje, kakšnih mladih iskalcev zaposlitve si želijo delodajalci, kakšne delodajalce si želijo mladi in kaj morajo vsi skupaj narediti za izboljšanje obstoječega stanja. Prav tako bodo razpravljali o tem, kaj lahko vsak posameznik stori za razvoj svoje zaposlitvene pismenosti in kako mu lahko pri tem pomagajo ostali. Zavod Inepa, CeGD, Občina Idrija, Pro plus, d.o.o, in Zavod Šentprima so pristopili k projektu Zaposlitveni torek v želji, da mladim pomagajo do boljše zaposljivosti.

Alenka Blazinšek, strokovna sodelavka Nefiksa: "Ključen problem zaposljivosti mladih je v pravočasnem razmisleku o poklicu, zgodnji in vseživljenjski karierni orientaciji in zadostni meri relevantnih informacij. Če mladim tega nihče ne nudi, se znajdejo na trgu dela popolnoma bosi in se soočajo z velikimi težavami pri pridobivanju zaposlitve."

Ravno zato, ker se zavedajo problematike zaposljivosti mladih, so se v ŠOU v Ljubljani odločili za izvedbo projekta Zaposlitveni torek. Doslej so se zgodili že trije: na prvem so študentje obiskali Center za razvoj e-upravljanja v jugovzhodni Evropi (CeGD), ki deluje kot ustanova javno-zasebnega partnerstva, ter nevladno organizacija Inštitut za elektronsko participacijo (INePA), na drugem Občino Idrija, na tretjem pa multimedijsko podjetje Pro plus, d.o.o..

Aljaž Gaber, študentski minister za študijsko problematiko: "Namen projekta Zaposlitveni torek je povezati mlade in delodajalce. Z obiskom posameznih ustanov, podjetij, organizacij jim želimo približati posamezne delovne procese in okolja in jim omogočiti, da si na tak način ustvarijo konkretno sliko o tem, kaj predstavlja neko delovno mesto v neki ustanovi."

Četrti Zaposlitveni torek bo v torek, 13. 12. 2011, v Zavodu Šentprima, ki se ukvarja s svetovanjem, usposabljanjem in rehabilitacijo invalidov. Zaradi bolj kakovostne izvedbe bo število sodelujočih omejeno, študentje - udeležba je brezplačna - pa se lahko nanj prijavijo prek spletnih strani ŠOU v Ljubljani in Zavoda Nefiks.

Vljudno vabljeni!

Kontaktna oseba: Tadeja Ozebek, tadeja@talentirana.si, 041 919 421