O-STA

Sobotne matineje Evropske prestolnice kulture

V Mariboru, 08. 12. 2011

Ekipa Ključev mesta Vas vabi na deveto Sobotno matinejo Evropske prestolnice kulture. V soboto, 10. decembra 2011, ob 10. uri bomo v Vodnem stolpu na mariborskem Lentu v središče postavili LITERARNO HIŠO.

Literarna hiša na Vojašniški ulici na Lentu bo v letu EPK središče literarnega dogajanja. Vse leto bo živela kot prostor srečevanja slovenskih in tujih literatov, manjših kantavtorskih koncertov, fotografskih razstav, kot čitalnica z domačo in tujejezično publicistiko ter kot spletna točka. Gostje sobotne predstavitve Literarne hiše: Marjan Pungartnik, Franček Rudolf, Rezka Kanzian, Janja Vidmar, Jadranka Matić Zupančič, Peter Andrej in Milena Pivec.

Ekipa Ključev mesta že letos želi ponuditi droben vpogled v bogat program, ki bo prihodnje leto zaznamoval kulturno dogajanje v Mariboru in partnerskih mestih. V organizaciji Ključev mesta, programskega sklopa EPK, se tako na sobotnih matinejah predstavljajo umetniki in projekti, ki bodo prihodnje leto del programa Evropske prestolnice kulture.

Sobotne matineje so priložnost za ustvarjalce, da svoje delo predstavijo na izviren način, in za vse obiskovalce, prebivalce, da skozi neposredno izkušnjo z ustvarjalci začutijo utrip projekta Evropska prestolnica kulture 2012.

Vabljeni, da že letos doživite utrinke desetih vidnejših dogodkov prihodnjega leta, ko bo Maribor s partnerskimi mesti Evropska prestolnica kulture.

Vabljeni vsi, da se "Zavrtimo skupaj!", v pričakovanju Evropske prestolnice kulture!

Aljaž Mejal

Odnosi z javnostmi

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

M: 031 341 057

F: 02 228 12 40

www.maribor2012.eu