O-STA

Zdravo je po novem lepo: Pantene 11 svetovnih športnic razglaša za ambasadorke lepote

NEW YORK -(BUSINESS WIRE)- Pantene, vodilna svetovna znamka na področju nege las, je danes sporočila, da je 11 vrhunskih športnic imenovala za svoje ambasadorke lepote. Skupina bo sodelovala v Pantenovi prvi svetovni reklamni kampanji v podporo olimpijskim igram. Športnice bodo dokazale, da jim Pantene pomaga ohraniti lepe lase ne glede na njihov trening za olimpijske igre.

CAPTION

Pantene, vodilna svetovna znamka na področju nege las, je danes sporočila, da je 11 vrhunskih športnic imenovala za svoje ambasadorke lepote. Skupina bo sodelovala v Pantenovi prvi svetovni reklamni kampanji v podporo olimpijskim igram. Športnice bodo dokazale, da jim Pantene pomaga ohraniti lepe lase ne glede na njihov trening za olimpijske igre. (Foto: Business Wire)

Sponzorstvo je del statusa podjetja P&G kot svetovnega olimpijskega partnerja za olimpijske igre 2012 v Londonu. Prav tako je to prvič, da Pantene za svoje ambasadorje lepote uporablja športnike. Skupina športnic se bo tako pridružila zvezdnikom kot sta Liv Tyler in Eva Mendes, ki nastopata v Pantenovih kultnih reklamnih kampanjah. Med športnicami je šest dobitnic zlatih olimpijskih medalj ter kar nekaj svetovnih prvakinj in vrhunskih športnic v plavanju, tenisu, gimnastiki, kolesarjenju, skokih v vodo in odbojki.

"V bazenu preživim kar nekaj ur in želim si, da bi bili moji lasje lepi," je rekla enajstkratna dobitnica olimpijskih medalj, Natalie Coughlin iz ZDA, ena izmed Pantenovih športnic. "Verjamem, da bo Pantene poskrbel za odličen izgled mojih las, tako da se lahko osredotočim na trening."

"Verjamemo, da je zdravo novo lepo. Navdušeni smo, da lahko dodamo to izjemno skupino našemu seznamu svetovnih ambasadorjev lepote. Skupina se popolnoma sklada z našo dediščino dosežkov in sijaja," je dejala Hanneke Faber, podpredsednica P&G, ki je odgovorna za svetovne franšize znamk na področju nege las. "Imajo lase, ki so med najbolj izpostavljenimi na planetu, Pantene pa lahko poskrbi za njih. Naši izdelki so namenjeni za delovanje v težkih pogojih."

Pantenov nabor športnic vključuje*:

Jaqueline CarvalhoBrazilijaOdbojkaDobitnica zlate medalje na olimpijskih igrah v Pekingu 2008, članica brazilske reprezentance
Natalie CoughlinZdužene Države AmerikePlavanjeEnajstkratna dobitnica olimpijskih medalj ter dobitnica številnih medalj na mednarodnih tekmovanjih
Gisela DulkoArgentinaTenisNa vrhu svetovne lestvice dvojic
Paola EspinosaMehikaSkoki v vodoDvakratna olimpijka in dobitnica bronaste medalje na olimpijski igrah v Pekingu 2008
Evgeniya KanaevaRusijaRitmična gimnastikaDobitnica zlate medalje na olimpijskih igrah 2008
Wu MinxiaKitajskaSkoki v vodoDvakratna dobitnica zlate medalje na olimpijskih igrah in trikratna svetovna prvakinja
Victoria PendletonVelika BritanijaKolesarjenjeDobitnica zlate medalje na olimpijskih igrah ter osemkratna svetovna prvakinja
Annamay PierseKanadaPlavanjeOlimpijka in svetovna rekorderka na 200m prsno
Aya TerakawaJaponskaPlavanjeDobitnica medalj na mednarodnih tekmovanjih in olimpijka v Atenah 2004

*Dodatna imena bodo sporočena naknadno

Pantenova kampanja pred in med olimpijskimi igrami v Londonu vključuje celovito in integrirano podporo v oglaševanju, prodaji, na spletu ter po PR kanalih. Kampanja je del statusa P&G kot svetovnega olimpijskega partnerja, osnovana pa je na kampanji "Hvala, mama" za olimpijske igre v Londonu 2012. "Hvala, mama" kampanja podjetja P&G je namenjena za pomoč mamam po svetu, podpori za mame Pantenovih športnic ter podpori mamam tisočerih drugih olimpijcev. Za več informacij o dejavnostih znamke obiščite www.pantene.com.

O P&G

P&G se s svojim portfeljem zaupanja vrednih in kakovostnih znamk dotika in izboljšuje življenja približno 4,4 milijarde ljudi po vsem svetu. Vodilne znamke podjetja med drugim vključujejo Pampers(R), Tide(R), Ariel(R), Always(R), Whisper(R), Pantene(R), Mach3(R), Bounty(R), Dawn(R), Fairy(R), Gain(R), Pringles(R), Charmin(R), Downy(R), Lenor(R), Iams(R), Crest(R), Oral-B(R), Duracell(R), Olay(R), Head & Shoulders(R), Wella(R), Gillette(R), Braun(R), Fusion(R), Ace(R), Febreze(R) in Ambi Pur(R). Preko poslovnih enot v približno 80 državah so znamke P&G na voljo v več kot 180 državah po svetu. Za najnovejše novice in podrobne informacije o P&G in njegovih znamkah obiščite http://www.pg.com

Multimedijska galerija je dosegljiva na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50145935&lang=en

Kontakti

Pantene
Randall Chinchilla, +1-513-626-5665
+1-513-780-7720
chinchilla.r@pg.com
ali
Taylor
Mari Rella, +1-212-714-5744
+1-516-316-4611
mrella@taylorstrategy.com

Vir: Procter & Gamble

Galerija

Pantene, vodilna svetovna znamka na področju nege las, bo podpiral 11 vrhunskih športnic za svoje ambasadorke lepote. Skupina bo sodelovala v Pantenovi prvi svetovni reklamni kampanji v podporo olimpijskim igram. Športnice bodo dokazale, da jim Pantene pomaga ohraniti lepe lase ne glede na njihov trening za olimpijske igre. (Foto: Business Wire)

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4

Photo 5

Photo 6

Ogled tega sporočila in multimedijskih vsebin je na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20120126005638/en