O-STA

Rokerska pravljica v Novem mestu

Na včerajšnjem otvoritvenem dnevu Evropske prestolnice kulture 2012 je Novo mesto predstavilo poetično glasbeno-plesno pravljico za otroke Sneguljčica in rokerski značaj odličnih domačih glasbenih skupin Crossfire in Kill Kenny ter nastop DJ Berlitza, ki so ogreli zbrano občinstvo pred nastopom glavne skupine Dan D. Ob zaključku pa je nastopila še odlična skupina New Citizens.

Romantično pravljico o Sneguljčici, hudobni mačehi, palčkih in princu sta v prepolni dvorani zapela moški in ženski pevski zbor, plesalci pa so več kot odlično odplesali svoje vloge. Posebno navdušenje najmlajših so poželi palčki - občinstvo jim je namenilo buren aplavz. Posebej prisrčen odziv pa je doživel poljubček princa in Sneguljčice. Gostitelji so poskrbeli za svoje goste tudi ob koncu predstave, ko so tako otrokom kot odraslim ponudili jabolka. Pa ne strupena kot hudobna mačeha, ampak zdrave, odlične domače "jabučke".

Večerni del otvoritvenega dne v Novem mestu pa so dobro "pretresle" rokerske skupine Crossfire in Kill Kenny ter DJ Berlitz, ki so postopno napolnili športno dvorano Marof. Večno mladostniško Novo mesto je pokazalo svoj rokerski značaj. "Crossfire je nadobudni novomeški bend, ki uspeva z novim pristopom k glasbi in besedilom. Ta bend lahko označimo za protagonista nove dolenjske rock scene," je povedal Luka Blažič, direktor hostla Situla.

Vrhunec večera je bil zagotovo nastop skupine Dan D, ki je že s prvimi pesmimi pripravila publiko, da je tako pod odrom kot tudi v zadnjem kotu dvorane zaplesala in zapela. Iz pesmi v pesem se je vzdušje dvigovalo, posebno presenečenje je bil nastop Tomija Megliča iz skupine Siddharta. Ob koncu večera pa se je predstavila še skupina New Citizens, ob kateri lahko rečemo le - končno sodobna kakovostna klubska glasba v živo, ki je brez komercialnih ritmov.

Otvoritve v vseh partnerskih mestih nedvomno tem mestom dajejo možnost, da se povežejo in identificirajo z Evropsko prestolnico kulture, hkrati pa pokažejo svoj značaj. In to se je tokrat prepričljivo izkazalo tudi v Novem mestu.

###

Več informacij:

Borut Pelko, koordinator partnerskih mest, 031 668 592