O-STA

V Celju se bo predstavil svetovno znani violinist Stefan Milenkovich

Predpremierna predstavitev projekta EPK Maribor 2012 v produkciji Društva za glasbeno umetnost Arsana

Celje, 7. februar 2012, V Celju bo v torek, 14. februarja 2012 ob 20.00 v Celjskem domu na Krekovem trgu 3 koncertiral svetovno znani violinist, Stefan Milenkovich. Na koncertu bo nastopil skupaj s slovenskim virtuozom na klavirski harmoniki, Markom Hatlakom, pridružili pa se jima bodo še prav tako vrhunski glasbeni solisti, zbrani v sestavu Ars Tango:Marko Korošec, kitara;

Luka Herman Gaiser, kontrabas; Mladen Delin, klavir; Primož Vidovič, tenor; Ana Delin, sopran ; Uroš Andič in Mateja Juvan, ples.

Cena vstopnice: 15 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081,

e-pošta:tic@celje.si.

Vače cenjene akreditacije sprejemamo do ponedeljka, 13. 2. 2012 do 12.00 na e-naslovu:novice.zavodceleia@celje.si

Umetnik, ki ga večina pozna kot karizmatičnega violinista, se bo na Valentinovo predstavil v popolnoma drugačni vlogi, v vlogi strastnega tanguerosa. Obiskovalci bodo lahko uživali v zares izjemnem glasbeno-scenskem eksperimentu, ki jih bo, zasnovan kot nepozabno plesno-glasbeno popotovanje, popeljal od starega Tanga Vieha gostiln in bordelov do Tanga Nueva, modernega tanga ... in s tem omogočil enkratno doživetje strastne milonge.

Violinist Stefan Milenkovich, ki je kot čudežni deček leta 1990 nastopil tudi v Celju, je danes svetovno znan violinist. Svojo kariero je začel zelo zgodaj. S petimi leti je prvič nastopil kot solist z orkestrom, kot zmagovalec številnih tekmovanj v ZDA, Belgiji, Nemčiji, Švici, Italiji in Veliki Britaniji pa je že v zgodnjih najstniških letih obiskal koncertne odre v več kot tridesetih državah ter pri šestnajstih letih v Mehiki odigral svoj tisoči koncert. Solistično nastopa z vodilnimi svetovnimi orkestri, kot so Berlinski simfoniki, Helsinška filharmonija, Orkester francoskega radia, Orkester Boljšoj teatra, Belgijski nacionalni orkester, Komorni orkester Orpheus, Aspenski komorni simfoniki, Simfonični orkester Indianapolisa, Mehiški državni simfoniki, Simfoniki Sao Paola, Simfoniki Melbournea in Queenslanda... Redno koncertira na prestižnih svetovnih festivalih in sodeluje z dirigenti in umetniki kot so Lorin Maazel, Daniel Oren, Vladimir Fedoseyev, Lu Jia, En Shao, Placido Domingo, Lorin Maazel, Alexis Weissenberg, Yehudi Menuhin in Itzhak Perlman. Živi v Italiji in ZDA, kjer je profesor na Univerzi v Illinoisu.

Harmonikar Marko Hatlak se je solistično prvič predstavil po končani osnovni šoli v Idriji. Pot ga je vodila v Ljubljano, kjer je šolanje nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli. Študij koncertne harmonike je nadaljeval v Weimarju v Nemčiji, kjer se je izobraževal na Visoki šoli za glasbo Franza Liszta (Hochschule fur music "Franz Liszt"). V razredu prof. Ivana Kovala je leta 2004 zaključil študij s pedagoško diplomo. Svoje znanje je izpopolnjeval na mojstrskih tečajih pri mednarodno priznanih profesorjih kot so Matti Rantanen, Hugo Noth, Margit Kern in Stefan Hussong. Najbolj ga je navdušil Stefan Hussong, pri katerem je nadaljeval in zaključil podiplomski študij na Visoki šoli za glasbo v Würzburgu. Umetniško diplomo je opravil leta 2006, koncertno diplomo pa februarja 2008. Za seboj ima veliko število solističnih nastopov tako v tujini kot v Sloveniji. Igral je v Parizu, Berlinu, Münchnu, Dubrovniku... V Ljubljani se je kot solist predstavil s simfoničnim orkestrom Moskovske filharmonije, z Big Bandom RTV Slovenije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, na recitalu v ljubljanski cerkvi sv. Nikolaja, na festivalu sodobne glasbe Predihano v filharmoniji in na Jesenskih serenadah 2009.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial

Fotografije umetnika so dosegljive tudi na spletni strani http://www.milenkovich.com/

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 139, mobi.: 041 721 131, e-pošta:nenad.first@celje.si.