O-STA

Program Genesis Park družbe PwC prejel najvišje mednarodno priznanje

8. februar 2012 - Družba PwC je prejela najprestižnejšo mednarodno nagrado za svoj inovativen program za razvoj globalnega vodstva, imenovan Genesis Park. Družbo PwC je Bersin & Associates izbral za vodilno na področju izobraževanja v letu 2012.

Program Genesis Park je namenjen povzdigovanju najboljših poslovnežev današnjega dne v jutrišnje globalne vodje poslovanja. Udeležencem pomaga razviti veščine in spretnosti potrebne za premagovanje izzivov vodstva. Vsako leto se programa Genesis Park udeleži približno 150 veliko obetajočih višjih vodij in direktorjev družb PwC s celotnega sveta. Leta 2012 se bo program izvajal v 3 državah: Kitajska, Južna Afrika in Kanada, pri čemer bo vsaka gostila 50 kandidatov.

Laci Loew, višji analitik pri Bersin & Associates, globalnem ponudniku raziskav, orodij in svetovalnih storitev na področju upravljanja talentov:

"Program Genesis Park družbe PwC je usklajen z najboljšimi praksami, ki smo jih prepoznali v okviru naše zelo vplivne raziskave o razvoju vodstva. Program tako vključuje praktično učenje na dejanskih poslovnih primerih in udeležencem nudi neprestan mentorstvo in povratne informacije v različnih oblikah.

"Čeprav je program v osnovi oblikovan za dosledno opravljanje dela (ne glede na lokacijo), omogoča prilagajanje vsebin lokalni kulturi. Kot je prikazala družba PwC, združeni elementi programa spodbujajo razvoj višjih vodij v močne, odgovorne in avtentične vodje."

Predsednik mreže PwC in generalni sponzor programa Genesis Park Dennis Nally dodaja:

"Pristop programa Genesis Park k preoblikovanju talentiranih posameznikov je edinstven. Posameznike vodi skozi dejanske življenjske situacije (in ne igro vlog) ter opazuje, kako se odzivajo in rešujejo dejanske težave."

Globalni vodja razvoja, Richard Pollard:

"Za ekipo programa Genesis Park je to nagrada za trdo delo, ki je bilo vloženo v program. Program je izredno dobro sprejet, že odkar je bil ponovno zagnan s strani družbe PwC, in veseli me, da so bila naša prizadevanja prepoznana tudi navzven."

Opombe za urednike

1. Več informacij o programu Genesis Park se nahaja na http://www.pwc.com/genesispark.

2. Družbo PwC je Bersin & Associates izbral za vodilno na področju izobraževanja v letu 2012 v kategoriji izvrstnost spodbud izobraževanja, vodenja in talentov pri programih za razvoj vodstva. Za ogled poročila Bersin & Associates o vodilnih na področju izobraževanja obiščite http://www.bersin.com. Poročilo bo objavljeno v spletni reviji Elearning! Magazine na: www.2elearning.com.

3. Družbe PwC organizacijam in posameznikom pomagajo ustvariti dodano vrednost. Več kot 169.000 ljudi v 158 državah znotraj mreže PwC je predanih nudenju kakovostnih revizijskih, davčnih in svetovalnih storitev. Več informacij najdete na pwc.com.

"PwC" je blagovna znamka, pod katero delujejo družbe članice PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL) in nudijo svoje storitve. Družbe skupaj tvorijo mrežo PwC. Vsaka izmed družb znotraj mreže je ločena pravna oseba in ne deluje kot predstavnik PwCIL ali katere druge družbe znotraj mreže. PwCIL strankam ne nudi storitev. PwCIL ni odgovoren oziroma ne odgovarja za dejanja ali opustitve dejanj katere koli družbe članice niti ne more nadzorovati izvajanja njihove strokovne presoje ali jih kakor koli obvezati.

© 2012 PricewaterhouseCoopers. Vse pravice pridržane.

Mike Davies, PwC

Tel: +44 20 7804 2378

e-mail: mike.davies@uk.pwc.com

Lucy Mair, PwC

Tel: +44 121 265 5360

e-mail: lucy.mair@uk.pwc.com