O-STA

Opremljen je prvi mladinski inkubator socialnega podjetništva v Sloveniji

9. februar 2012

V preteklih mesecih je na Mladinskem cehu zaživel inkubator socialnih inovacij in podjetništva, ki je tako postal prvi inkubator, ki mladim poleg storitev ponuja tudi atraktivne prostore za delo, ustvarjanje in razvijanje socialnih idej in socialnega podjetništva.

Opremljen je z re-use opremo ki je delo socialnega podjetja Centra ponovne uporabe (CPU) iz Rogaške Slatine. Prostori inkubatorja ponujajo timom, ki se pripravljajo za pot socialnega podjetništva, okolje za kreativnost in domačno vzdušje.

Center ponovne uporabe in dizajnerka Ana Hribar sta pokazala izreden talent pri opremi prostora, v katerem se vsak obiskovalec počuti odlično in lahko ustvarja.

Prostor je postavljen modularno, kar inkubirancem omogoča, da se prostor spreminja glede na potrebe. Tako se ga lahko prilagodi v prostor za sestanke, delo v timih ali pa se uredi za šest ločenih delovnih mest. Poseben kotiček prostora namenjen kreativnosti in manjšim sestankom, in t.i. "out of the box thinking". V tem kotičku je čas tudi za krajši odmor ali nabiranje sveže energije ob kavi.

Inkubator socialnega podjetništva Socialni inovatorji prihodnosti je namenjen mladim kot podpora pri razvoju njihovih socialno podjetniških idej. Mlademu inovatorju, ki se vključi v program, tako poleg že obstoječih izobraževalnih modulov, sedaj nudimo tudi brezplačno uporabo prostora in osnovne pisarniške opreme.

Društvo mladinski ceh, ki se nahaja na Rakovniški ulici 6, se že vrsto let ukvarja s socialno problematiko mladih, ki imajo vse več težav z vstopanjem na trg dela. Po njihovem mnenju je podpora mladim (socialnim) podjetnikom pri uresničevanju njihove poslovne ideje, eden od ključnih ukrepov pri reševanju te problematike. Mladi potrebujejo podporo pri pripravi poslovnih načrtov, pridobivanju začetnega kapitala in mentorstvo v začetnem obdobju. S projektom socialni inovatorji prihodnosti, v okviru katerega deluje tudi inkubator socialnih inovacij in podjetništva odgovarjajo ravno na te težave.

Vsi, ki bi si želeli postati inkubiranci, ali pa bi si radi samo ogledali naše prostore pišite Tadeji Mesojedec, vodji projekta, na elektronski naslov tadeja@mladinski-ceh.si .