O-STA

2CELLOS 24. februarja v Mariboru - ekskluzivni koncert v Sloveniji

Sporočilo za medije za objavo


(Maribor, 13. 2. 2012) V dvorani Tabor v Mariboru se v petek, 24. februarja 2012, s pričetkom ob 20. uri obeta nepozaben večer v družbi svetovne godalne senzacije
2CELLOS. Čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser bosta v Mariboru nastopila v sklopu programa Evropske prestolnice kulture, v programskem sklopu Terminal 12. Na koncertu bosta odigrala svoj železni repertoar, hite, ki sta jih priredila za čelo.

Bliskovit vzpon dua 2CELLOS se je začel, ko sta bivša tekmeca 24-letni Luka Šulić, sin Slovenke iz Izole in Hrvata iz Dubrovnika, rojen v Mariboru, in 25-letni Hrvat Stjepan Hauser združila moči. Januarja lani sta na spletni portal YouTube naložila svojo izvedbo pesmi Michaela Jacksona Smooth Criminal. Vse ostalo je zgodovina. Posnetek je takoj postal prava senzacija; ogledalo si ga je že skoraj šest milijonov ljudi. Mesec dni kasneje sta podpisala pogodbo z založbo Sony Masterworks. Sir Elton John ju je povabil, da se mu pridružita na njegovi svetovni turneji, kjer nastopata kot predskupina in del spremljevalne zasedbe. Lani poleti sta izdala svoj prvenec 2CELLOS, ki se je v ZDA uvrstil na lestvico Billboard 200 ter postal številka ena na portalu iTunes v Nemčiji in najbolje prodajan tuji album na Japonskem. Nastopila sta v kopici televizijskih oddaj, pred nekaj dnevi sta gostovala v Tonight showu z Jayem Lenom, v epizodi serije Glee, pred časom pa tudi v The Ellen DeGeneres Showu in TV total s Stefanom Raabom. Na povabilo Appla sta nastopila v londonskem klubu Roundhouse v sklopu prestižnega iTunes festivala London 2011, ki so ga prek spleta prenašali po vsem svetu.
Luka Šulić in Stjepan Hauser sta priznana glasbenika, ki sta čelu zapisana že od otroštva. Nedavno sta dokončala študij - Luka na svetovno znani Kraljevi glasbeni akademiji (Royal Academy of Music) v Londonu, Stjepan pa na Kraljevem kolidžu (Royal Northern College of Music) v Manchestru.

Vstopnice za koncert so na voljo na www.eventim.si in vseh Eventimovih prodajnih mestih, stanejo pa od 20 do 35 evrov.

Fotografije (foto: Stephan Lupino): http://dl.dropbox.com/u/6623479/2CELLOS.zip (18 MB)


###

Dodatne informacije: Petra Slanič - M: +38631776099 - petra.slanic@maribor2012.eu