O-STA

Prenova mestnih interierjev

(15.02.2012) Z javnim pozivom k sodelovanju se je pričela prva faza projekta Prenova mestnih interierjev pod okriljem Evropske prestolnice kulture 2012 v sodelovanju z Univerzo v Mariboru (RAZ:UM). Fakulteta za gradbeništvo - Študijski program Arhitektura namreč poziva lastnike oz. najemnike lokalov v območju starega mestnega jedra, da se do 20. februarja prijavijo na razpis za prenovo notranjosti svojih prostorov. Za pristop k projektu je treba izpolniti prijavnico na spletni strani www.maribor2012.eu/10interierjev.

Med prijavljenimi bo 10 izbranih posameznikov prejelo brezplačno izdelavo projektne dokumentacije za prenovo interierja. Ob zavezi, da bo sodelujoči obnovo izpeljal v letu 2012, bo prejel simbolično dotacijo v višini do 1000 €.

Idejne zasnove bodo v sodelovanju in ob posvetu z naročnikom ter pod mentorstvom arhitektov doc. dr. Kaje Pogačar in Marka Jaušovca izdelali študentje 3. letnikov v okviru delavnic pri predmetu Oblikovanje interierja.

Cilj projekta je osvežitev in dvig kakovosti interierjev (gostilnic, kavarn, frizerskih salonov, prodajaln, ...) v mestnem jedru ter promocija mlade, dobre arhitekture. Prenova lahko obsega celotno prostorsko enoto ali samo del (stene, vitrine, itd.) Obnova fasade bo proučena v skladu z možnostmi.

Seznam izbranih naročnikov bo objavljen na spletni strani Zavoda Maribor 2012 - EPK, načrtovalsko delo pa bo zaključeno v juniju 2012, ko bodo vse idejne zasnove tudi razstavljene v Hiši arhitekture Maribor.

Več informacij:

PETRA BAUMAN, Ključi mesta, T: 031 462 977, petra.bauman@maribor2012.eu

KAJA POGAČAR, T: 040 606 611, 10.interierjev@gmail.com