O-STA

Vabimo vas na tri glasbene dogodke Kluba 2012, ki se bodo zgodili v marcu in prinašajo svež veter mariborske glasbene ponudbe.

10. marca 2012 bo v kulturnem centru Pekarna, dvorana MC, nastopila Saint Saviour - Becky Jones, nekdanja pevka Groove armade. Saint Saviour je pevka in avtorica besedil iz Teesidea, mesta v severovzhodni Angliji. Preden je postala vodilni vokal Groove Armade in pomagala napisati besedila za njihov album Black Light, je nastopala v elektro bandu The RGB's. Sedaj nastopa kot solo izvajalka, posnela je svoj debitantski album, ki je izšel zdaj v februarju 2012. O svoji glasbi pravi: "Nikoli ne opevam svojih izkušenj, svoje družine ali odnosov,....raje opisujem fantazijski svet, vsakodnevne dogodke, kot pa da se v pesmih smilim sama sebi." Njena uradna spletna stran je tukaj. Na dan koncerta bo pevka za novinarje in fotografe dosegljiva med 17.00 in 18.30 v dvorani MC v kulturnem centru Pekarna.

Vstopnice so na voljo preko Eventima: 8 € (7 € za dijake, študente in upokojence), na dan koncerta v MC Pekarna: 10 €.

15. marca 2012 bo v Klubu 2012 (Jazz klub Satchmo) nastopila zasedba NEXT, ki jo je leta 2007 ustanovil mladi slovenski bobnar in skladatelj Andrej Hočevar, ki trenutno študira na New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. Jedro kolektiva sestavljajo še saksofonist Jan Kus, pozavnist Žiga Murko in tubist Goran Krmac. Njihova inspiracija prihaja iz korenin džezovske glasbe in njenih potomk, nekaterih bližnjih, drugih bolj oddaljenih od izvirnega izročila. S skupinskim delom ta kolektiv neutrudno raziskuje in sproti razkriva to, kar glasbo dela v bistvu enostavno, v ideji kompleksno in v živem nastopu privlačno za vsakega poslušalca. Na tokratnem koncertu bodo predstavili serijo novih kompozicij, ki jih bodo konec letos jeseni predstavili na svoji prvi plošči.
Andrej Hočevar se je rodil leta 1987 v Ljubljani. V letu 2010 je diplomiral na Prince Claus Conservatory v Groningenu na Nizozemskem. Trenutno nastopa s skupinami Žiga Murko "13", Jan Kus "AMNA" in 9MM. Vstopnina znaša 5 €.

22. marca 2012 bo v Klubu 2012 - Satchmo nastopila zasedba Little Pigeon's ForHill Blues. Tomislav Goluban je hrvaški glasbenik, v imenu njegove skupine pa sta združena delta Missippija in njegova pripadnost domačemu Zagorju- Zagorski blues malega goloba.

Zasedba je do zdaj izdala štiri albume: Pigeon's Flight, Mr. B., Zagorje Blues in 200$ SUN Memphis Album. Skupina je znana po tem, da naredi

nepozabno zabavo, repertoar pa večinoma sestavljajo pogumne obdelave country- bluesa, ragtimea in gospel napevov ter seveda lastne, avtorske glasbe. Njegova uradna spletna stran je tukaj. Vstopnina za koncert je 5 €.