O-STA

Oživljeni zven preteklosti in Svet na dlani

Maribor, 10. marec 2012

V torek, 13. marca 2012, bosta ob 12. uri v Hiši Huga Wolfa v Slovenj Gradcu v okviru projekta Oživljeni zven preteklosti vzpostavitev mednarodnega informacijskega dokumentacijskega centra Huga Wolfa ter otvoritev prenovljene stalne razstave o življenju in delu skladatelja Huga Wolfa.

V sredo, 14. marca 2012, pa bo ob 18. uri v Pokrajinskem muzeju Maribor otvoritev razstave Svet na dlani, ki spada v projekt Evropa v muzeju - muzej v Evropi.

Splet multikulturnih dogodkov z naslovom "Oživljeni zven preteklosti" temelji na ohranjanju in oživljanju historičnega mestnega jedra in krepitvi identitete rojstnega mesta skladatelja Huga Wolfa (1860-1903), rojenega prednikom slovenskega porekla. Zvrstil se bo cikel koncertov "Wolf povezuje", na novo pa bo zaživela tudi prenovljena Wolfova rojstna hiša s spominskim muzejem in mednarodnim informacijskim centrom Hugo Wolf. Ta bo služil kot vozlišče in koordinacijska točka Mednarodnega združenja društev Huga Wolfa. Že uveljavljeno tekmovanje mladih pevcev bo zaživelo kot 1. mednarodno solopevsko tekmovanje Hugo Wolf. Med dogodki bo tudi glasbeno-scenska uprizoritev dela Nova ljubezen po motivih Hermanna Bahra ter muzikološki simpozij, povezan s Hugom Wolfom.

Razstava Svet na dlani nas bo popeljala v čarobni svet kositrnih figur. Potovali bomo po vseh kontinentih, skozi preteklost Maribora in se potopili v pravljični svet. V Pokrajinskem muzeju Maribor hranijo več kot 40.000 kositrnih in svinčenih figur, ki izvirajo iz časa od konca 17. do prve tretjine 20. stoletja. Razstavo bodo spremljale muzejske ustvarjalnice ter vodstva za otroke in odrasle.

Vabljeni na otvoritve in oglede!