O-STA

Otroški pevski zbor EPK vabi na vrtiljak

(12. marec 2012) Otroški pevski zbor Evropske prestolnice kulture se bo v četrtek, 15. marca, ob 18. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor predstavil s koncertom "Pesmi z vrtiljaka".

Mladi pevci bodo predstavili evropske ljudske pesmi za otroški zbor in uglasbena besedila slovenskih pesnikov. Raznovrstni glasbeni izraz evropskih ljudskih pesmi in sodobna literarno-glasbena ustvarjalnost slovenskih pesnikov in skladateljev bosta prižgala vesele lučke na vrtiljaku pa tudi v vaših očeh. Središče mesta bo tako še dodatno oživelo ob spremljavi ubranih otroških glasov.

Na vrtiljaku besed in melodij vas bodo v sončno jutro evropske, zlasti pa slovenske glasbene ustvarjalnosti pod klobučki sreče vodili backi, bolhe in kuža, ena mačka pa vam bo pomagala najti potko v pedenjhišico, v deželo branja ali v mižikino. Saj še znate zapeti in prisluhniti Mojčini pesmi in na vrtiljaku na ves glas peti tancuj, tancuj, kajne?

"Pomen projekta je dvojen: izvedba kakovostnega koncerta ljudskih in sodobnih skladb za otroški pevski zbor ter motiviranje otroškega in odraslega občinstva za sprejemanje kakovostne glasbene ustvarjalnosti in poustvarjalnosti," pravi dr. Igor Saksida, svetovalec za ustvarjalnost otrok in mladine pri zavodu MARIBOR 2012.

Producent koncerta je OŠ bratov Polančičev Maribor, zborovodkinja je Majda Gorjup, zbor pa bo pri klavirju spremljal Bojan Gorič.

Vljudno vabljeni!

####

Več informacij:

Nina Arsenović, kreativna producentka za otroško in mladinsko ustvarjalnost

(tel: 031 605 593; nina.arsenovic@maribor2012.eu)