O-STA

MARIBOR 2012: Vabilo na novinarsko konferenco za Mednarodni festival srednješolskih gledališč v španščini

Maribor, 13. 3. 2012

Spoštovani!

V imenu Slovenskega društva učiteljev španščine (SDUŠ), Prve gimnazije in II. gimnazije Maribor vas vljudno vabimo na

NOVINARSKO KONFERENCO

za

VI. mednarodni festival

srednješolskega gledališča v španščini

in

Državno tekmovanje v znanju španščine Dilo en español

ki bo v petek, 16. marca 2012, ob 10. 30

v Vetrinjskem dvoru (Gledališka dvorana),

v Vetrinjski ulici 30 v Mariboru.

Na novinarski konferenci vam bomo predstavili oba osrednja dogodka za srednješolce, ki jih ob podpori Veleposlaništva Kraljevine Španije organiziramo v sklopu projekta Kulturne ambasade (MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture):

Državno tekmovanje v znanju španščine - 'Dilo en español' bo v soboto, 17. marca 2012, na II. gimnaziji Maribor. Gre za tekmovanje srednješolcev, ki vsako leto poteka v drugem slovenskem kraju in na katerem se dijaki pomerijo v znanju španskega jezika in kulture. Najboljšim petnajstim pa se še isti dan na slavnostni podelitvi z bogatim kulturnim programom podelijo različne nagrade.

VI. mednarodni festival srednješolskega gledališča v španščini se po petih letih vrača v Maribor, in sicer je del programa Kulturne ambasade - mesec španske kulture v sklopu projekta MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture. Gre za največji festival doslej, na

katerem bo sodelovalo 143 slovenskih in tujih dijakov, ki so skupaj z 19 mentorji pripravili kar dvanajst gledaliških predstav. Sodelujoči prihajajo iz Brazilije (ti so posebni gosti), Češke, Slovaške, Srbije, Španije in Slovenije. Nastopil bo tudi kitarski orkester ter solisti Konservatorija za glasbo in balet Maribor z dirigentom Vojkom Vešligajem.

Festival bo v torek, 20. marca, in v sredo, 21. marca, z začetkom ob 12. uri na odru II. gimnazije Maribor. V sklopu festivala pa bo organiziranih več različnih dogodkov, ki bodo potekali 16. in 19. marca na odru Prve gimnazije Maribor.

Vljudno vabljeni!

Na novinarski konferenci boste prejeli tudi ves material!

V imenu vseh organizatorjev vas lepo pozdravljava,

mag. Eva Škobalj in Nataša Peunik

Za vse dodatne informacije se obrnite na:

Eva Škobalj (Prva gimnazija Maribor; gostiteljica festivala)

evaskobalj@prva-gimnazija.org in 031 678 074

Nataša Peunik (koordinatorica festivala pri SDUŠ)

festival.espanol2012@gmail.com in 031 575 948