O-STA

Glasbeni izbor za sladokusce

Maribor, 13. marca 2012

Danes je bila v prostorih zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture novinarska konferenca in predstavitev Music, Wine @Fashion Festivala, ki spada pod programski sklop Terminal 12.

Na konferenci so bili govorniki:

- direktorica Music, Wine @Fashion Festivala Polona Račič,

- programski direktor Music, Wine @Fashion Festivala Boško Radojković,

- producent za neklasično glasbo MARIBOR 2012 Sandi Lužnik,

- predstavnica segmenta mode Karmen Makuc z občine Idrija, ki je predstavila segment idrijske čipke.

Music, Wine and Fashion Festival je sinergija glasbe, vina in mode, ki bo brbončice kulturnih sladokuscev razvajala v drugi polovici marca. Kadar gre za vrhunske glasbene umetnike, umetnike ustvarjanja z idrijsko čipko in umetnike, ki ustvarjajo neprecenljive vinske okuse, govorimo o urbanem okusu, ki so ga danes posebej izpostavili na novinarski konferenci.

Direktorica festivala Polona Račič je danes predstavila vse tri segmente festivala, povedala, da je koncert Kings of Strings skoraj že razprodan, ostali trije večeri pa še vabijo sladokusce na poslušanje. Boško Radojković je v dialogu z novinarji poudaril, da se za tak koncept festivala zanimajo tudi evropske prestolnice kulture, ki bodo v naslednjih letih sledile Mariboru, vse tja do Beograda 2020.

Sicer pa je program štiridnevnega festivala tak:

20. 3. 2012, ob 20. uri, v Dvorani Union - Svečana otvoritev s spektaklom modne revije idrijske čipke in koncert portugalskega kitarskega virtuoza Yamanduja Coste. V romantičnem programu so na sporedu tango, samba, bosa nova in druge zvrsti glasbe.

21. 3. 2012, ob 20. uri, v Festivalni dvorani Lent - nastop treh priznanih kitarskih virtuozov Vlatka Stefanovskega, Tommyja Emmanuela in Stochela Rosenberga, ki so se posebej združili zaradi projekta EPK (opravili bodo turnejo po vseh evropskih prestolnicah kulture od Maribora do Beograda).

22. 3. 2012, ob 19.30, v Dvorani Union - Antonio Chainho Band iz Portugalske, ki je ponesel romantično glasbeno zvrst fado v svet.

23. 3. 2012, ob 20.00, v Gledališki dvorani Vetrinjskega dvora - koncert klasične glasbe ansambla Petra Jankovica iz ZDA. Njegov kvartet je sestavljen iz sijajnih izvajalcev na violini, violi in violončelu.

In vrsta drugih spremljevalnih dogodkov, ki bodo potekali vsak dan tega festivala.

Več informacij:

Polona Račič, telefon: 040 466 931, mail: polona.racic@gmail.com

Sandi Lužnik, telefon: 041 522 511, mail, sandi.luznik@maribor2012.eu