O-STA

Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja

Vabimo vas, da se nam v petek, 16. marca 2012, pridružite na 7. letni konferenci Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja z naslovom "KAKOVOST GRADIMO LJUDJE".

Kakšna je naša moč besede, kako se spopadamo s krilatico, da se "itak nič ne da", katere vzvode uporabljamo, ko motiviramo sodelavce, kako ustvarjamo ugodno oddelčno klimo ali kako znamo in zmoremo biti objektivni ter kaj pomeni držati besedo v timu vrhunskih športnikov, so teme letošnje konference. Pripravljamo jo v sodelovanju z vzgojitelji, učitelji in ravnatelji vrtcev, osnovnih in srednjih šol, z Zdravkom Zupančičem, vodjem Šole retorike, strokovnjaki s področja vodenja sistemov kakovosti, svoje izkušnje pa bo z nami delil tudi vrhunski športnik ter pedagog Viki Grošelj.

Konferenca se bo pričela ob 9. uri z uvodni nagovorom državne sekretarke Mojce Škrinjar z Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Namen konference je:

predstaviti različne pristope pri uvajanju in vzdrževanju elementov kakovosti v vzgojno-izobraževalnih zavodih; predstaviti dobre prakse v procesu uvajanja nenehnih izboljšav od vrtca do višje strokovne šole; prikazati poglede nekaterih drugih strok na vzpodbujanje zaposlenih k uporabi različnih motivacijskih, organizacijskih in metodoloških pristopov; predstaviti petletne izkušnje zunanjih presoj v zavodih, ki so vzpostavili sistem vodenja kakovosti po modelu "Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja". Konferenca je namenjena tudi medsebojni izmenjavi mnenj o neizkoriščenih možnostih in dinamiki vpeljevanja sprememb v slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru.

Čas in kraj

Petek, 16. marec 2012, od 9. do 15. ure, Gospodarska Zbornica Slovenije, velika dvorana A, Dimičeva 13, Ljubljana.

Za medije bo zagotovljeno brezplačno parkiranje v parkirni hiši GZS in fotografije.

Vabljeni, da se srečanja udeležite in o njem poročate. Prosim, da udeležbo potrdite na e-poštni naslov pr@siq.si.

Prilagamo program konference.

Tine Lavrič

Odnosi z javnostmi

SIQ - Slovenski institut za kakovost in meroslovje

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana

Tel.: 01 47 78 117, 041 565 678

Spletna stran projekta http://www.siq.si/solstvo/index.html.

pr@siq.siq, www.siq.si

Lepša prihodnost otrok je naš najpomembnejši cilj!