O-STA

Predsednik DZ Gregor Virant pozdravil razvoj Evropske prestolnice kulture

(19. 3. 2012) Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Gregor Virant je na delovnem sestanku z direktorico zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture dr. Suzano Žilić Fišer pozdravil razvoj Evropske prestolnice kulture. Hkrati je podal pobudo, da se največji kulturni projekt v zgodovini države predstavi tudi poslancem Državnega zbora.

Generalno direktorico zavoda MARIBOR 2012 dr. Suzano Žilič Fišer je danes na delovnem sestanku v prostorih parlamenta sprejel predsednik Državnega zbora RS dr. Gregor Virant. Predsedniku DZ je Žiličeva predstavila potek projekta Evropske prestolnice kulture, s poudarkom na njegovi razsežnosti. Virant je z odobravanjem sprejel razvoj projekta, hkrati pa je dal pobudo, da bi projekt EPK predstavili tudi poslancem Državnega zbora, saj bi tudi tako dali večji pomen kulturi pri razvoju družbe. Dr. Suzana Žilič Fišer je dejala, da bo zavod MARIBOR 2012 pobudo z veseljem uresničil.

Sogovornika sta spregovorila tudi o razvoju projekta po letu 2012, saj izkušnje preteklih EPK kažejo, da projekt prinese dolgoročne pozitivne učinke za razvoj mesta, regije in države.