O-STA

Sintalov intervent policistom v dveh dneh predal brezbrižnega tatu in drzno kradljivko

Umiril drzno tatico v trgovskem centru, ki se je prerivala s prodajalko - Zasačil tatu rezalnih plošč v podjetju Valji d.o.o.

(Štore, 21. marec 2012) Delovni teden se je za interventa Sintala na območju Štor začel nadvse uspešno. V prvih dveh dneh je policistom predal kar dva nepridiprava.

Včeraj dopoldan se je Sintalov intervent odzval na alarm iz varovane cvetličarne v štorskem trgovskem centru, ob prihodu na objekt pa je opazil prerivanje med prodajalko in neznano osebo na dvorišču centra. Izkazalo se je, da je drzna tatica nameravala oditi mimo blagajne trgovine Mercator z več neplačanimi živilskimi izdelki, kar je prodajalka opazila in jo poskusila ustaviti.

Storilka se je na to odzvala s silo. Ravno takrat je prispel intervent Sintala, ki je osebo umiril,

zadržal in predal policiji. Podana je bila kazenska ovadba, ni pa še znano, ali bo storilka

obtožena ropa ali drzne tatvine.

Dan pred tem je isti intervent med obhodom Obrtne cone Štore opazil moškega, ki je z

varovanega območja podjetja Valji d.o.o. odnašal rezalne plošče. Pri tem je tat očitno menil, da intervent nima pristojnosti ali sposobnosti ukrepati, saj se ni niti potrudil skriti svojega početja:

z ukradenim je nameraval odkorakati skozi glavni izhod v svoj osebni avtomobil, ki ga je čakal pred poslopjem. Vendar se je nepridiprav pošteno uštel, saj ga je intervent Sintala ustavil, ugotovil, da gre za poskus kraje dvanajstih rezalnih plošč, in ga zadržal do prihoda policije.

Skupna vrednost plošč je bila po ocenah Davorina Kokola, vodje fizičnega varovanja v Sintalu Celje, okoli 1000 evrov. Po njegovih besedah je Obrtna cona Štore z varnostnega vidika razmeroma odprt sistem z velikim pretokom ljudi, zato pogosti obhodi intervencijskih ekip brez vnaprej določenega urnika močno pripomorejo k večji varnosti območja.

Grega Zakrajšek,

Koncern Sintal