O-STA

Terminal 12 v aprilu ponuja vrhunski ruski balet, iskrivi kabaret ter priznano slovensko zborovsko tekmovanje in mednarodni Grand Prix.

(Maribor, 27. 3. 2012) Ustvarjalci programskega sklopa Terminal 12 tudi za naslednji mesec napovedujejo mnogovrstne umetniške dogodke. Obiskala nas bo kulturno-poslovna delegacija iz St. Peterburga in se predstavila z Gala večerom baletnih zvezd (Mariinsky Theatre), gledališče Cabaret New Burlesque bo ponudilo iskrivo mešanico kabareta, music-halla, travestije, spola, kiča in trasha, potekalo pa bo tudi 12. slovensko zborovsko tekmovanje s prestižnim koncertom evropskega zborovskega Grand Prixa.

April se bo začel z modernim ruskim baletom, ki se odlikuje po popolni tehnični spretnosti, virtuoznosti in neskončni sposobnosti plesalcev v oceanu čustev in navdiha. Slovita gledališka in baletna hiša Mariinsky Theatre iz mesta baletnih legend, St. Peterburga, v Mariboru prinaša izbor najbolj znanih baletnih koreografov 19. in 20. stoletja (M. Petipa, G. Balanchine, M. Fokine). Na vrhunski baletni predstavi, ki bo 2. aprila ob 19.30 v Veliki dvorani SNG Maribor, bodo nastopali vodilni solisti Mariinskega gledališča, med njimi bodo Anastasija in Denis Matvienki, Anton Korsakov, Danila Korsuncev, Igor Kolb in Darja Pavlenko. Režiserka je Ekaterina Galanova.

Naslednji umetniški dogodek bo baletni kongres za dijake baletne šole Konservatorija za glasbo (mojstrski razred), ki ga bosta vodila zaslužna umetnika Ruske federacije, primabalerina Mariinskega gledališča Darja Pavlenko in prvak omenjenega gledališča Anton Korsakov. Kongres bo potekal 3. aprila ob 15. in 16.30 uri v Baletni dvorani v SNG Maribor.

Nadaljevali bomo v duhu kabareta, music-halla, travestije spola, kiča in trasha. Gledališka predstava Cabaret New Burlesque, v kateri nastopajo malo močnejša in zrelejša dekleta ter mladostni predstavnik moškega spola, vas bo prevzela 4., 5., 6. in 7. aprila ob 21. uri Veliki dvorani Narodnega doma v Mariboru. Lahko se boste prepričali, da ta vroča predstava ne provocira samo vizualno.

Ob tem ne smemo pozabiti še na 12. mednarodno zborovsko tekmovanje Maribor 2012, ki bo potekalo od 20. do 22. aprila v Dvorani Union. Prireditev bo okronal prestižni zaključni koncert evropskega zborovskega Grand Prixa, na katerega se uvrstijo zmagovalni zbori tekmovanj v Arezzu (Italija), Tolosi (Španija), Varni (Bolgarija), Debrecenu (Madžarska), Toursu (Francija) in v Mariboru. Znani so že finalisti: Sofia Vocal Ensemble (Švedska), Ateneo de Manila College Glee Club (Filipini), Harmonia Ensemble (Japonska), Vox Gaudiosa (Japonska) in Orya Vocal Ensemble (Ukrajina).

Foto gradivo si lahko snamete s sledeče spletne povezave: http://wtrns.fr/pKhEUtL49bjaZm

Vljudno prosimo za dosledno upoštevanje in navajanje avtorjev fotografij, ki so navedeni v imenu fotografije.

Dodatne informacije:

Mariinsky Theatre: www.mariinsky.ru/en

Cabaret New Burlesque: www.cabaretnewburlesque.com

Slovensko zborovsko tekmovanje in mednarodni Grand Prix: www.jskd.si

Priloga:

Na spodnji povezavi je dostop do Koledarja izpostavljenih dogodkov Terminala 12 za april, maj in junij:

http://dl.dropbox.com/u/66632579/Terminal12_April_Maj_Junij.pdf

####

Več informacij: Jasmina Godec, Odnosi z javnostmi - 041 231 343, jasmina.godec@maribor2012.eu