O-STA

Društvo mladinski ceh: Microsoft odpira vrata mladim in Podjetnemu petku

Zavod Nefiks s pomočjo U.S. Embassy v Sloveniji, ŠOS in MOL organizira novo sezono Podjetnih petkov. Prvi Podjetni petek v tej sezoni je potekal v petek, 30. marca 2012 in sicer na sedežu podjetja Microsoft.

Projekt povezovanja mladih in delodajalcev, ki so ga tako mladi kot tudi podjetja vzela za svojega, pridobiva na prepoznavnosti. Tokratni Podjetni petek pa je bil tudi malo nenavaden. Sodelavci Microsofta so se namreč odločili, da vrata odprejo še bolj na široko - življenjepise udeležencev so pregledali v luči zaposlitvene pismenosti, v prihodnjih dneh pa se bodo v njih poglobili tudi v luči iskanja novih sodelavcev.

V kolikor bo kdo od mladih za podjetje Microsoft zanimiv, jih bodo povabili na nadajni zaposlitveni razgovor za delovni mesti, ki sta trenutno odprti. Mladi so bili po dogodku navdušeni. Udeleženec Slavko Ponorac, mladi ekonomist: "Podjetni petek je odlična priložnost za mlade, kot tudi starejše, ki si želijo uspeti v poslovnem svetu. Osebno sem bil navdušen, saj je bila bogata izkušnja, kjer sem dobil veliko količino informacij na enem mestu in mi bo na bodoči poslovni poti gotovo še prišla prav."

O izkušnji s Podjetnim petkom pa Darja Tavčar iz Službe za razvoj kadrov na Microsoftu pravi: "Podjetni petek je eden izmed odličnih primerov dobre prakse povezovanja študentov in gospodarstva, ki smo ga z veseljem podprli tudi v podjetju Microsoft. Iskanju sodelavcev pripisujemo izredno velik pomen, saj naše podjetje temelji na znanju, uspešnosti in inovativnosti zaposlenih. Zato menimo, da je prav, da mladi na tak način spoznajo bodoče delodajalce, zaposlitvene priložnosti in različne poklice, ki smo jih približali s predstavitvijo treh kariernih poti s strani sodelavcev. Z zadovoljstvom smo zaključili dogodek z nasveti za pisanje življenjepisov in zaposlitvene razgovore, ki bodo po odzivu študentov vsekakor pristali na plodnih tleh."

Letošnjo sezono so Podjetni petki za mlade brezplačni, saj so jih podprli U.S. Embassy v Sloveniji, Mestna občina Ljubljana in Študentska organizacija Slovenije.

Zavod Nefiks s projekti, kot je Podjetni petek, orje ledino. Vodja projekta Tadeja Ozebek pripoveduje: "Podjetni petek je projekt povezovanja mladih in gospodarstva, delodajalcev. Pred dvema letoma smo izvedli prvega in bili prvi, ki smo mladim ponudili zaposlitveno opismenjevanje in mreženje z delodajalci, hkrati pa tudi vpogled v delovne procese podjetja. V aprilu 2012 načrtujemo še dva Podjetna petka, veseli pa smo, da pomen projekta poleg mladih in delodajalcev priznavajo tudi politični odločevalci."

Kontakt za več informacij: tadeja@talentirana.si, 041 919 421

Projekt podpirajo:

Ameriška ambasada v Sloveniji

Mestna občina Ljubljana

Študentska organizacija Slovenije

Društvo mladinski Ceh in projekt omrežen.si