O-STA

Nad varnostnika podjetja Sintal se je spravil z nožem

Storilec je vpil in grozil uslužbenki na info pultu - Varnostnika je napadel z nožem in poškodoval njega ter trgovko - Na pomoč priskočil mimoidoči, varnostnik agresivneža obvladal s strokovnim prijemom

(Celje, 12. april 2012) Danes ob 13.05 je v celjskem Mercator centru nasilni storilec poškodoval prodajalko in Sintalovega varnostnika, varnostnik pa je nasilneža kljub poškodbi ob pomoči mimoidočega obiskovalca centra obvladal in zadržal do prihoda policije.

Storilec se je v center vrnil po nahrbtnik, ki ga je prejšnji dan spravil pri info pultu, kjer obiskovalci puščajo s seboj prinesene stvari. Kot večkratnega osumljenca kraj ga je prepoznala uslužbenka info pulta, zato mu nahrbtnika ni želela izročiti, takrat pa se je začel vesti agresivno; vpil je na uslužbenko in ji grozil. Poklicala je varnostnika, ki pa ga je osumljenec presenetil z napadom z nožem. Varnostnik se je nožu skušal izmakniti, pri tem pa je padel, ko je bil že na tleh, pa se je napadalec vrgel nanj in ga porezal po obrazu.

Razburjenega agresivneža je takrat skušala ustaviti tudi ena od prodajalk, a je utrpela močan udarec, zaradi katerega so ji morali nuditi zdravniško pomoč v celjski bolnišnici.

Napadenemu varnostniku je nato na pomoč priskočil mimoidoči, ki je s svojim ravnanjem preusmeril agresivneževo pozornost, da je varnostnik lahko uporabil strokovni prijem.

Storilca je z njim obvladal in ga zadržal do prihoda policije.

Policisti so napadalca prevzeli v nadaljnji postopek, varnostnik pa je poiskal zdravniško pomoč.

Jana Zakrajšek,

Koncern Sintal