O-STA

SiCamp 2012: Bodi povzročitelj pozitivne družbene spremembe!!!

Odprte so prijave na KAMP SOCIALNIH INOVACIJ 2012. Na 48 ur trajajočem dogodku bomo združili znanja in sposobnosti socialnih inovatorjev, računalničarjev, programerjev, dizajnerjev, v večini študentov. Ti bodo na vikendu razvili in ustvarili prototipe spletnih aplikacij, ki so bile izbrane na natečaju za naj socialno inovacijo.

3. junija bodo tako na spletu zaživele naslednje tri socialne inovacije:

- Baza socialnih iger

Portal bo uporabnikom omogočal, dostop do večjega števila zabavnih družabnih iger. Uporabniki bi lahko igre dodajali, komentirali in ocenjevali. Tak portal bi mlade spodbujal k zdravemu in zabavnemu preživljanju prostega časa in k več medsebojnega druženja. Uporaba iger pa bo krepila socialne veščine mladih in njihov socialni kapital.

- Portal za izposojo športne opreme

Bo aplikacija, ki bo ljudem olajšala aktivno preživlanje prostega časa, saj bodo imeli možnost, da se ukvarjajo tudi s tistimi športi, za katere še nimajo vseh (dragih) kosov opreme. Ideja je uporabna tudi za ljudi, ki veliko potujejo. Primer: vzeti kajak na letalo je draga in nerodna stvar, še posebej če ga na celotenm potovanju potrebuješ samo en dan. Tudi najem zna biti precej zasoljen. Če pa bi si ga za en dan sposodil od lokalne sorodne duše, v zameno pa bi ti doma drugim ponujal svoje downhill kolo pa bi praktično zastonj doživel še en nepozaben dan!

- Virtualna pomoč mamicam

Spletna aplikacija, preko katere lahko bodoče in novo nastale mamice lahko hitro dobile strokovne informacije na temo nosečnosti, poroda, dojenčka, dojenja ... Portal bo mamicam ponujal kvalitetne in zaneslive informacije in jim prihranič čas, ki ga namenijo brskanju po raznih forumih z vprašljivimi informacijami.

Kdaj in kje?

Kamp bo se bo začel 1. junija ob 17h in se bo končal 3. junija ob 17h. Nastanjeni bomo v domu CŠOD Trilobit. Prijavi se lahko vsak, ki je pripravljen pomagati pri nastanku pozitivnih družbenih sprememb. Prijavnic se nahaja na spletni strani: http://socialni-inovatorji.si/blog/vsebina/81

Zakaj pri projektu sploh gre?

Ideja "Kampa socialnih inovacij" je uporabiti tehnologijo kot odgovor na potrebo družbe in ustvariti okolje preizkušanja in rojevanja novih idej, iz katerih se bodo razvili prototipi pozitivnih družbenih sprememb. S projektom želimo med sabo povezati ljudi, ki razumejo družbo in procese znotraj nje z ljudim s specifičnimi znanji, kot je naprimer programiranje in dizajneranje. Menimo, da skupaj lahku malo polepšamo ta svet.

Projekt podpira Študentska organizacija Slovenije.

Franci Bačar

040 503 699

franci@mladinski-ceh.si