O-STA

Družinska tradicija in sloves - umetniške družine na obisku v Mariboru

5. maja ob 19.30 se s koncertom kvarteta klarinetov Clarinet začenja niz dvajsetih raznolikih koncertov klasične glasbe pod okriljem projekta PRO SOLO. Rdeča nit prireditev so nastopi umetniških družin, v nastope pa se bodo vključevali tudi drugi odlični umetniki, glasbeniki, slikarji in fotografi. Skupaj bo sodelovalo 75 umetnikov iz devetih držav. Vsi koncerti se bodo odvijali v galeriji na Mesarskem prehodu 5 v Mariboru.

Glasbeni dogodki bodo po svoji barvitosti v generacijah in slogih zanimivi ter redka priložnost videti in slišati umetnike iz ene družine na enem mestu, na eni prireditvi. Druga glavna nit nastopov "na obisku" pomeni, da se bodo tako lahko glasbeni dogodki nadaljevali in vrstili tudi v naslednjih letih, tako pri nas kot tudi onstran meja ob vračanju nastopov v krajih gostujočih umetnikov, med mesti in med državami.

"Na obisku" pa lahko pomeni tudi dejansko gostiteljstvo v bivanju nastopajočih pri umetniških družinah iz Maribora in okolice ter njihovo medsebojno spoznavanje in podobne sinergijske povezave, ki bodo v prihodnje lahko obrodile še kašno novo komorno zasedbo ter vzpodbudile ustvarjalno poustvarjalni duh.

Sabina Petek, vodja projekta: "Družina je tako v konceptu projekta prepoznana kot zibelka kulture odnosov, kulture ustvarjanja in poustvarjanja lepega, izgrajevanja in nadgradnje predispozicij za senzibilnost dojemanja sveta ter razumevanja lepote, harmonije, umetnosti besede, glasbe, giba, okolja ..., zato ji je treba dajati in priznavati sloves, ki ga nosi v sebi."

Vstop na vse prireditve, ki se začenjajo ob 19.30, je brezplačen.

Vabljeni!

###

Več informacij:

http://pro-solo.si/ in

Sabina Petek, vodja projekta: 040 888 181