O-STA

MARIBOR 2012: Digitalna Klasika v partnerskem mestu Murska Sobota

Digitalna Klasika

Klasika nekoliko drugače!

Umetniška skupina a la fetish bo v prekmurski prestolnici predstavila svojevrstno mešanico sodobnih umetnosti na edinstvenem glasbeno plesnem spektaklu, ki ga ne gre zamuditi.

Petek, 11.5.2012, ob 21.00

Grajsko dvorišče, Trubarjev drevored 4, Murska Sobota

Nastopajoči:


godalni kvartet a la Strings:

Petra Stane (violina)

Barbara Upelj (violina)

Špela Pirnat (viola)

Gorazd Strlič (viola)

DJ spremljava

BA Tango

Trupa Aduta

Za vse glasbene in plesne sladokusce se, v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture 2012 in MOMS, pripravlja prav poseben glasbeno plesni dogodek, ki bo ponudil mešanico svežega, drznega in atraktivnega nastopa klasičnih glasbenikov na godalih in mojstrov mešalne mize, v živo.

Večer posvečen Digitalni Klasiki in predstavitvi nove avtorske glasbe, ki nastaja v sodelovanju s priznanimi slovenskimi skladatelji, producenti in klasičnimi glasbeniki, bo na kar najbolj prijeten način pričaral sodobno mešanico klasične in elektronske glasbe ter prepričal še zadnje dvomljivce, da je lahko nenavadna združitev klasične glasbe z elektronskimi ritmi še kako zanimiva.

Z nastopom godalnega kvarteta v živo in ob spremljavi mojstrov za mešalno mizo, bo glasba v intimnem ambientu grajskega dvorišča, zazvenela v vsej svoji veličini in prikazala, da se lahko tudi še tako nasprotujoči si glasbeni zvrsti zlijeta v eno. Da pa bo dogodek še dlje ostal v prijetnem spominu, bodo glasbeno plat obogatili še zračni akrobati na svili in svetovna prvaka v čutnem argentinskem tangu z vrhunskimi plesnimi nastopi. Bogate vizualije in edinstven pridih, ki ga vdihne v svoje dogodke skupina a la fetish pa obeta edinstven glasbeno plesni dogodek, ki bo povzročil mravljince marsikateremu obiskovalcu. Vabljeni, da začutite klasiko nekoliko drugače!

Vstopnice so na voljo v Gledališču Park in v MIKK-u, v Murski Soboti, po simbolični ceni 5€.

Za dodatne informacije, dodatno gradivo in/ali morebitne intervjuje z nastopajočimi pišite na info@alafetish.com. Kontaktna oseba za medije je Eva Celec (031 747 353).