O-STA

Celjski prostori FM galerija za razstavo Portret.si

Talentirana študentka Dolores Ponoš s Fakultete za management je drugo leto zapored razstavila svoja umetniška dela na celjskem študijskem središču Fakultete za management. Tudi tokrat njena ustvarjanja temeljijo predvsem na njej najbližji motiviki portretov v tehniki svinčnik in pastel, preizkusila pa se je tudi v risanju z nekoliko bolj nekonvencionalnimi materiali. Umetniška dela bodo na ogled do jeseni.

Na odprtju razstave je udeležence nagovoril izr. prof. dr. Franko Milost s Fakultete za management, ki je povedal, da smo na fakulteti ponosni, da razstava postaja tradicionalna, hkrati pa je ta tudi ponovni dokaz, da management in umetnost lahko sodelujeta in izkoriščata sinergije.

Avtorica je razstavo poimenovala po svoji spletni strani www.portret.si, saj sama pravi, da so njena dela najbolj prepoznavna prav pod tem imenom, ki je v letih svojega obstoja postala svojevrstna blagovna znamka.

Ob odprtju razstave, je avtorica povedala nekaj več o svoji umetniški poti ter številnih ovirah na katere je naletela. Najtežja pot je bila ravno ta, da je kljub dostopnosti takšnih in drugačnih medijev in promocijskih orodij težko izstopiti iz povprečja in postati zapažen. Ravno pri tem ji je najbolj pomagalo znanje managementa in marketinga, ki ga je pri študiju na Fakulteti za management tudi osvojila. Sožitje med tema dvema navidezno povsem različnima vedama je tisto, kar jo je pripeljalo do trenutnega uspeha in njeno risarsko pot naredilo svojevrstno in drugačno. Kot sama pravi, "Risati sem vedno znala, prodajati - no, to pa sem se morala naučiti".

Njeno ustvarjanje je podprla tudi trgovina Leonardo ter ji s tem omogočila dostop do najnovejših materialov in tehnik ustvarjanja. Ravno to je razlog, zaradi katerega lahko pričakujemo nova dela v nekoliko drugačnih in bolj nekonvencionalnih tehnikah, pravi avtorica.