O-STA

MARIBOR 2012: Še nekaj dni razstave Nemci in Maribor, Vabilo na projekt As we speak, otvoritev Skupnostnega urbanega vrta, novinarska konferenca Silent revolutions

Zaključek razstave

Nemci in Maribor - stoletje preobratov 1846-1946.

15. junija bo natančno tri mesece, odkar smo v odprtje pospremili najodmevnejšo razstavo pod okriljem Evropske prestolnice kulture 2012 doslej Nemci in Maribor - stoletje preobratov 1846-1946. Do 10. junija si je razstavo ogledalo okoli 12.900 obiskovalcev ali v povprečju 115 na dan. Namen razstave je osvetliti v podzavesti Mariborčanov prisotno, a nikoli celovito predstavljeno vlogo Nemcev v Mariboru. Več informacij o razstavi je v priponki sporočila.

Vabljeni vsi, ki si razstave še niste ogledali ali bi si jo želeli še enkrat, da ujamete še zadnje dni, preden se 15. junija izteče in jo med 19. in 23. junijem nasledi Regionalni knjižni sejem Mariber.

S tem pa napovedujemo, da 19. julija prihaja v razstavišče Velika kavarna razstava Gledat, kaj delajo - Slovenci na Avstrijskem Štajerskem v izvedbi Pavlove hiše iz avstrijske Potrne (Laafeld), ob koncu leta pa še razstava o meščanstvu v izvedbi Muzeja narodne osvoboditve Maribor in celjskega Muzeja novejše zgodovine.

Vabilo na dogodke projekta

As we speak - jeziki prihodnosti

V okviru nemškega meseca kulture vas skupaj z Goethe Inštitutom Ljubljana ter Zavodom za umetnost in tehnologijo Maribor: uho; oko, vabimo na otvoritev projekta "As we speak - Jeziki prihodnosti", z zvočno instalacijo "Within the Range of Transition" Stefana Rummela, ki bo v petek, 15. junija 2012, ob 17.00, v prehodu med Glavnim in Rotovškim trgom Maribor, ter na avdio-vizualni nastop v živo Franka Bretschneiderja "Kippschwingung", ki bo sledil, ob 21.00, v Kinu Udarnik. Več informacij je v priponki.

Hkrati bi vas radi spomnili tudi na

jutrišnjo novinarsko konferenco

tega projekta

ki bo v četrtek, 14. junija 2012, ob 11.30 v dvorani,

v prostorih Javnega zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture (EPK), Vetrinjska 30, 2000 Maribor.

Več informacij je v priloženem vabilu.

OTVORITEV SKUPNOSTNEGA URBANEGA VRTA

Vabimo na otvoritev enega najpomembnejših projektov Evropske prestolnice kulture, SKUPNOSTNEGA URBANEGA VRTA, kjer bodo raziskovalci Urbanih brazd vrtičkarjem društva Urbani eko vrt predali celostno ureditev vrta v Borovi vasi v trajno in kreativno rabo. Otvoritev bo v soboto, 23. junija 2012, ob 11. uri, pri Borovi vasi v Mariboru. Več informacij je na tej povezavi ...

Novinarska konferenca razstave

Silent Revolutions / sodobno oblikovanje v Sloveniji

Vabimo vas tudi na novinarsko konferenco razstave Silent Revolution,

ki je v petek, 15. junija 2012, ob 10. uri,

(ura je glede na njihova prva vabila prestavljena na 10. uro!)

v Umetnostni galeriji Maribor.

Več informacij je v priloženem vabilu.

Zavrtimo skupaj!