O-STA

Maribor 2012: Predstavitev v britanskem parlamentu, premiera Človeka z bombami in Ballet Folklorico Santa Anita v Velenju...

MARIBOR 2012 SE PREDSTAVLJA V BRITANSKEM PARLAMENTU

MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture se v okviru sprejema ob Dnevu državnosti predstavlja v britanskem parlamentu. Generalna direktorica zavoda MARIBOR 2012 dr. Suzana Žilič Fišer bo nagovorila britanskega ministra za turizem, poslance, člane lordske zbornice in ostale visoke goste ter jim predstavila model projekta Evropske prestolnice kulture, MARIBOR 2012 in dosežke v prvega pol leta prestolovanja evropski kulturi. Projekt EPK, ki ga izvaja zavod MARIBOR 2012, je v mnogih segmentih specifičen, obenem pa izjemnega pomena za širši slovenski prostor ter nosi tudi drugačne pristope v evropsko okolje.

Celotno sporočilo za javnost: www.maribor2012.eu/novica/article/maribor-2012-se-bo-predstavil-v-britanskem-parlamentu

ZVEČER PREMIERA DETONACIJE ČLOVEKA Z BOMBAMI

Po večmesečnih pripravah bo danes ob 21. uri in 15 minut na jasi pri gradu Otočec izvedena spektakularna De tonacija ČlovekA z bombami. Predstava, v režiji Matjaža Bergerja bo na ogled tudi jutri, kot uvod v festival Rock Otočec, ki bo potekal do nedelje. Gre za najpomembnejši dogodek partnerskega mesta, v kateri poleg glavnega glasbenega nosilca - kolektiva Siddharta, sodeluje vrsto priznanih inštrumentalistov, rock in opernih pevcev, plesalcev, igralcev in telovadcev.

Podrobnejše informacije o predstavi: www.maribor2012.eu/nc/dogodek/prikaz/1033245

ZAČENJA SE FOLKART!

Današnji dan je dan za otvoritev festivala Folkart, iz katerega se je razvil Festival Lent. Na Glavnem odru bo ob 21.30 otvoritvena prireditev - nastopilo bo kar devetih folklornih skupin iz vsega sveta.

Več o programu in nastopajočih: www.maribor2012.eu/nc/dogodek/prikaz/2616096

BALLET FOLKLORICO SANTA ANITA - VEČER PLESALCEV Z MARIACHIJEM

Jalisco (halisko) ni le eden najbolj priljubljenih plesov v Mehiki, ampak tudi simbol mehiških folklornih plesov. Jalisco je tudi pokrajina, znana po glasbi mariachi, ta pa je prepoznavna po vsem svetu.

Več o velenjskem večeru mehiške kulture, najdete na straneh zavoda MARIBOR 2012: www.maribor2012.eu/novica/article/ballet-folklorico-santa-anita-vecer-plesalcev-z-mariachijem/

Zavrtimo skupaj!