O-STA

Letošnja tema Fotopuba - Evrovizija

Festival Fotopub, ki se začenja danes, 23. julija 2012, v Novem mestu, je mednarodni festival dokumentarne fotografije ter niz fotografskih in multimedijskih delavnic pripovedovanja zgodb.

Prvič je Fotopub zaživel leta 2001 in od takrat privablja množice fotografov in fotografij željnih obiskovalcev. Osredotočen na dokumentarno fotografijo vsako leto pripravi okoli deset razstav, vrsto delavnic, predavanj in fotografskih projekcij. Novo mesto se za nekaj tednov v poletju prelevi v živahno mednarodno središče fotografije.

Delavnice Fotopuba bodo na tokratnem festivalu odlična priložnost za prvo spoznavanje s fotografijo in izpopolnjevanje na najvišji ravni s svetovnimi fotografskimi imeni. Udeležence bodo spodbujale, da pogledajo globlje v družbo in se vpletejo v dnevno življenje ljudi, ki jih obkrožajo. Rezultat bo natančen vpogled v življenje malega evropskega mesta, kot ga vidijo mladi nadarjeni umetniki.

Festival Fotopub 2012 bo v celoti posvečen Evropi, prikazal bo raznolikost življenjskih prostorov - prav zaradi tega so organizatorji letošnjo temo poimenovali kar Evrovizija.

Razstave bodo odprte med 23. julijem in 18. avgustom 2012, njihov seznam pa je zapisan tukaj.

Jasmina Godec
Odnosi z javnostmi/Public Relations
--------------------------
MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30
2000 Maribor
Slovenija
tel: 02 228 1256
mob: +386 41 231 343
www.maribor2012.eu